Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

‘Doğuyu tüketmek’

Osmanlı Bankası Müzesinin ‘’Doğuyu Tüketmek’’ sergisi, bilgilendirme toplantısıyla basına tanıtıldı.

Müzedeki toplantıda, küratörlüğünü yaptığı sergi hakkında bilgi veren Prof. Dr. Edhem Eldem, sergide, Batı’da oluşturulan ‘’Doğu’’ imajının ve bu imajın yayılmasına imkân veren araçların ele alındığını belirtti.

Serginin; egzotizm, etnografya ve tarih unsurları etrafında şekillendiğini kaydeden Eldem, batının gözünde doğuyu tasvir etmekte kullanılan bu ana unsurların, afişler, turizm rehberleri, popüler kitaplar, çizgi romanlar ve sanayi ürünleri gibi gündelik eşyalar arasından seçilen obje ve belgelerle yansıtıldığını bildirdi.

Batılı oryantalistlerin ‘’Doğu’’ imajına tepki gösteren Türklerin, özellikle Arap toplumlarını aynı ‘’oryantalist bakış açısı’’yla değerlendirdiklerini savunan Eldem, ‘’iki arada bir derede kalma’’ olarak tanımladığı bu durumun, sergideki eserlerde ifadesini bulduğunu vurguladı.

Eldem, sergideki afişlerin bir bölümünün Fas’taki Abderrahman Slaoui Vakfı koleksiyonundan temin edildiğini de sözlerine ekledi. Serginin 2 Mart 2008’e kadar ziyaret edilebileceği belirtildi.

/ İSTANBUL

16.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Topkapı’yı gezenler broşürle bilgilenecek

  ‘Doğuyu tüketmek’

  Karatepe’nin belgeseli çekildi

  Uluslararası san'at fuarı


 Son Dakika Haberleri