Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Gelir uçurumu büyüyor

KESK tarafından yapılan araştırmada, son dönemde gelir dağılımında yaşanan olumsuz gelişmeler sebebiyle ‘’dar gelirlilerin birikim yapamaz hale geldiği, zenginlerin ise daha da zenginleştiği’’ belirtildi.

KESK Araştırma Merkezince (KESK-AR), ‘’Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Banka Mevduat Hesapları istatistikleri, Türkiye İstatistik Kurumu ve Maliye Bakanlığı verileri ile KESK veritabanı üzerinden yapıldığı’’ ifade edilen araştırmada, 2002 yılı Aralık ayından 2007 yılı Ağustos ayına kadar 1 milyon YTL ve üzerindeki banka hesaplarının değerinin cari fiyatlarla yaklaşık 4 kat artış gösterdiği kaydedildi.

‘’Dar gelirliler aylık kazançlarıyla geçinemezken, tüketici kredilerine ve kredi kartına doğru hızlı yöneliş, borçları devasa oranlarda arttırdı’’ tesbitine yer verilen araştırmada, ‘’2002 yılı Aralık ayında tüketici kredileri ile kredi kartı borçları 6 milyar 605 milyon YTL iken, 2007 yılı Ağustos ayında bu miktar yaklaşık 13 kat artarak 84 milyar YTL’ye ulaştı. Aynı dönemde ödenmeyen kredi kartı borcu da 9,5 kat artarak 278 milyon YTL’den 2 milyar 637 milyon YTL’ye yükseldi. Borcunu ödemediği için takibe uğrayan kişi sayısı 200 bini buldu’’ denildi.

Tüketici kredisi ve kredi kartı borçlarının miktarının kamu emekçilerine ayrılan bir yıllık kaynağın yaklaşık 2 katı düzeyinde olduğuna dikkat çekilen araştırmada, ‘’Bu dönemde kamu emekçilerinin ücretleri kira, ekmek gibi en temel harcama kalemleri karşısında ciddi kayıplar yaşarken, enflasyon karşında da yerinde saydı. Reel ücretlerdeki artış oranı yüzde 2 gibi komik bir oranda kaldı.’’ tespitine yer verildi.

/ ANKARA

19.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gelir uçurumu büyüyor

  Ekonominin yarısı kayıtdışı

  İpsala’da enerji buluşması


 Son Dakika Haberleri