Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Müzik şiddet eğilimine terapidir

Goethe Enstitüsü’nden Müzik Terapi Uzmanı Dr. Monika Nöcker, müzikal teşvik ile akıl arasında kanıtlanabilir bir ilişki bulunduğunu, müziğin, şiddet eğilimine karşı da iyi bir terapi olduğunu söyledi.

Gazi Üniversitesi, Türk Müzik Eğitimi Araştırma Geliştirme Merkezi, Görsel Sanatlar Eğitim Derneği ve Müzik Eğitimcileri Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen 3. Sanat Eğitimi Sempozyumu Gazi Konser Salonu’nda başladı. 24 Kasım Öğretmenler Günü Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen sempozyumda, ‘’Sanat Eğitimi ve Şiddet’’ konusu ele alındı.

Müzik Terapi Uzmanı Dr. Nöcker, müziğin çocukların kavrama gücünü ve belleğini geliştirdiğine, sağlıklı bir öz güven duygusu oluşturduğuna dikkati çekti. Müzikal teşvik ile akıl arasında kanıtlanabilir bir ilişki bulunduğuna dikkati çeken Nöcker, IQ değerinin müzikle uğraşan gençlerde arttığını ifade etti. Artan şiddet eğilimine karşı müziğin iyi bir terapi aracı olduğunu da vurgulayan Nöcker, ‘’Çocuklara içinde bulundukları durumu ifade edebilmek için müzik yapma fırsatı verildiğinde saldırganlık davranışları azalmaktadır’’ dedi. Görsel Sanatlar Eğitim Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Vedat Özsoy da erken yaşta verilen sanat, spor ve rehberlik eğitiminin ruhsal ve bedensel anlamda sağlıklı nesiller yetiştirilmesinde büyük rol oynadığını söyledi. Özsoy, sanatsal faaliyetlerin gençleri şiddetten uzaklaştırdığını vurguladı.

/ ANKARA

20.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bizim Radyo programcılarıyla buluştu

  Müzik şiddet eğilimine terapidir

  Mevlânâ’nın gönül zenginliği seramikte

  Taşköprülüler okuyor


 Son Dakika Haberleri