Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İran’la elektrikte anlaştık

ABD’nin tepkisine rağmen Türkiye ile İran arasında, elektrik işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşmaya Türk tarafı adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İran tarafı adına da İran Elektrik Bakanı Perviz Fettah imza koydu.

Anlaşmaya ilişkin olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Güler, doğalgaz ve petrolde yeni imzalar atılacağını söyledi. İranlı bakan da ABD’nin tepkisini eleştirerek, “Bazı çevreler bu ilişkilerin gelişmesinden rahatsız olabilirler. İki ülke son derece bağımsız ve güçlüdürler. Bu anlaşmalar hiçbir çevreye zarar vermeyecek. Ama onlar da artık gerçekleri kabullenmek zorundalar” dedi.

Bakan Güler, ABD’nin İran’da enerji alanında yatırım yapanlara uygulayacağı ambargonun Türkiye’yi nasıl etkileyeceği sorusuna “Ambargoya hazırlıklıyız. Buna göre çalışma yaptık” karşılığını verdi.

ANLAŞMA NELERİ KAPSIYOR?

Anlaşmaya göre, her biri iki bin MW kurulu güçte iki adet İran tarafında, bir adedi de Türkiye tarafında olmak üzere 3 adet termik santral kurulacak.

Ayrıca İran tarafına toplam 10 bin MW gücünde hidroelektrik santralleri yapılacak. İki ülke arasında bulunan elektrik iletim hatları da güçlendirilecek. Elektrik iletim hatlarının güçlendirilmesi işi Türkiye Elektrik İletim A.Ş tarafından yapılacak. Termik ve hidrolik santraller ise her iki ülkenin özel sektörü tarafından yapılacak.

İran’da yapılacak santrallerde Türk şirketinin payı yüzde 49, İran şirketinin payı yüzde 51, Türkiye tarafında kurulacak santrallerde ise Türk şirketinin payı yüzde 51, İran şirketinin payı yüzde 49 olacak.

/ ANKARA

21.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’la elektrikte anlaştık

  Sabah ve ATV'nin satışına ilgi az

  MÜSİAD'dan, Abu Dhabi’ye çıkarma

  Bölgesel kalkınmada mutlu son

  Ekim’de 1,5 milyar YTL teşvik belgesi verildi

  IMF: Banka azaldı, finansal kurumlar arttı

  Hanelerin sadece yüzde 18.9’unda internet var

  Avcı artıyor, balık azalıyor

  Vergi rekortmenleri Türk Telekom ve Rahmi Koç

  Avrupalı Türkler AB’nin 28. üyesi

  Madencilikte yeni dönem


 Son Dakika Haberleri