Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Avcı artıyor, balık azalıyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğ Düzgüneş, Türkiye’de balıkçılık sektöründe kontrolsüz bir büyüme yaşandığını, buna karşın balık stoklarında artma olmadığını, aksine azalma yaşandığını söyledi.

Balıkçılığın en önemli ayağı olan avcılığın ön hazırlıktan yoksun bir şekilde yürüdüğünü belirten Düzgüneş, ‘’İnsanlar sadece ruhsat alarak istedikleri gibi avlanıyorlar. Bugün hamsi avlayan, orkinos sezonu başlayınca Akdeniz’e kadar inip orkinos avlayabiliyor. Ruhsat tüm balıklar için alınınca sorunlar büyümeye başlıyor’’ dedi. Balıkçı motorlarının güçlerinin inanılmaz ölçülerde büyüdüğünü, boylarının 64 metreye kadar çıktığını ifade eden Düzgüneş, ‘’Kısacası, balıkçılıkta kontrolsüz bir büyüme yaşandı, yaşanıyor. Ama balık stoklarımız eskiye göre artmadı, aksine azaldı. Her geçen gün yeni yapılan gemilerin avcı filolarına katıldığını görüyoruz. Bu yönüyle baktığımız zaman balık stoku, yani kaynak büyüklüğüyle, gemilerdeki gelişmenin paralel olmadığını görüyoruz’’ diye konuştu.

Sorunların aşılması için radikal bazı kararların alınması gerektiğini dile getiren Düzgüneş, alınacak kararların başında ‘’balıkçılık denetim planları’’nın hazırlanması ve uygulamasının geldiğini kaydetti.

/ TRABZON

21.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran’la elektrikte anlaştık

  Sabah ve ATV'nin satışına ilgi az

  MÜSİAD'dan, Abu Dhabi’ye çıkarma

  Bölgesel kalkınmada mutlu son

  Ekim’de 1,5 milyar YTL teşvik belgesi verildi

  IMF: Banka azaldı, finansal kurumlar arttı

  Hanelerin sadece yüzde 18.9’unda internet var

  Avcı artıyor, balık azalıyor

  Vergi rekortmenleri Türk Telekom ve Rahmi Koç

  Avrupalı Türkler AB’nin 28. üyesi

  Madencilikte yeni dönem


 Son Dakika Haberleri