Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2008’de yeni vergi yok

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, 2008 yılında yeni vergi getirmeyeceklerini söyledi. Unakıtan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığının 2008 yılı bütçesi üzerindeki soru ve eleştirileri cevaplarken, yapısal reformlara devam edeceklerini bildirdi

İlk defa mahallî idarelerin bütçelerini de ele aldıklarını ve malî disiplin uygulamaya başladıklarını belirten Unakıtan, “Ekonomiyi AB kriterlerine getirdiğimiz zaman, Türkiye ekonomisi güçlü demektir” diye konuştu.

Türk ekonomisinin, ABD ve bazı Avrupa ülkelerinde yaşanan “tutsat” (mortgage) krizinden etkilenmediğini kaydeden Unakıtan, yabancı sermaye girişinin de devam ettiğini bildirdi. “Bize bizden başka yardım edecek kimse yok” diyen Unakıtan, şunları söyledi:

“Bunu iyi bilmemiz lâzım. Türkiye’ye ve Türk milletine, kendinden başka kimse yardım etmez. Kendi ayaklarımızın üzerinde durmamız lâzım.

Malî disiplin şu; Giderin, gelirine göre olacak. Giderin gelirinden fazla olursa, o zaman duvara toslarsın. Bizim artık bütçe açıkları diye bir sorunumuz yok. İddia ediyorum, bizim bütçemiz, Avrupa ülkelerinin pek çoğundan daha iyi bir bütçe. 2008 yılı bütçesi malî disipline uyduğumuz bir bütçe. Bundan sonra 2008 yılında yeni vergi falan getirmeyeceğiz. Hepsi bu. Bunu buradan milletimize ilân ediyoruz. Yeni vergi söz konusu değil. Maktu vergilerin artış oranları devam edecek ama bunun dışında vergi artışları söz konusu olmayacak.”

Üretimin önündeki engelleri kaldırmaya devam edeceklerini belirten Unakıtan, dolaylı vergilerin de AB ülkelerine göre çok yüksek olmadığını söyledi.

KDV indirimi gündemimizde değil

Maliye Bakanı Unakıtan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna gelişinde, gazetecilerin soruları üzerine Türkiye Halk Bankasının özelleştirilmesine ilişkin stratejinin bu yıl sonuna kadar belirleneceğini belirterek, “Türkiye Halk Bankasında 2008’de bir özelleştirme bekleyebilirsiniz” dedi.

Kemal Unakıtan, KDV indirimi olabileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de “Şu anda KDV’de herhangi bir indirimle ilgili çalışma yok. Daha önce karar almıştık. ‘Turizmde ve bazı gıda maddelerinde KDV’nin indirilmesi 2008’de başlayacak’ dediklerimiz. Onlar aynen uygulanacak” diye konuştu.

/ ANKARA

23.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2008’de yeni vergi yok

  Vergi dairelerine karne

  Dolar toparlandı, petrol geriledi

  İşsizliğe karşı KOBİ’ler desteklenmeli

  Tüketicinin güveni azaldı

  Konya Ovası suya doydu

  ÖİB’den PETKİM’in satışına onay


 Son Dakika Haberleri