Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

ÖİB’den PETKİM’in satışına onay

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, PETKİM’in yüzde 51 oranındaki kamu hissesinin blok satış yöntemiyle Socar-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubu’na satıımasına onay verdi. Satış, Özelleştirme Yüksek Kurulunun onayından sonra kesinlik kazandı.

Bilindiği gibi, Petkim’in 5 Temmuzda yapılan nihai pazarlık görüşmelerinde, en yüksek teklifi 2 milyar 50 milyon dolar ile ‘’TransCenralAsia Ortak Girişim Gurubu’’ vermişti.

Toplam 5 grupla geçilen açık artırmada, TransCentralAsia OGG’nin teklifinin ardından, Socar&Turcas-Injaz OGG’de 2 milyar 40 milyon dolar teklif etmiş ve ihaleden çekilmişti. İhaleyi kazanan TransCentralAsia yetkilileri, ihale sonrası sorular üzerine, ortaklıkta Kazak hisselerinin ağırlıkta olduğunu belirtirken, daha sonra medyada, bu grubun Ermeni Diasporasınca desteklendiği haberleri yer almıştı.

İhale komisyonu ise sonuçta, ikinci en yüksek teklifi veren Socak-Turcas-Injaz Ortak Girişim Grubunun teklifini Rekabet Kuruluna sunma kararı almıştı.

Bu arada TCDD’ye ait Derince Limanında işletme hakkının 195 milyon 250 bin dolara Türkerler Ortak Girişim Gurubuna devrine de onay verildi.

/ ANKARA

23.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2008’de yeni vergi yok

  Vergi dairelerine karne

  Dolar toparlandı, petrol geriledi

  İşsizliğe karşı KOBİ’ler desteklenmeli

  Tüketicinin güveni azaldı

  Konya Ovası suya doydu

  ÖİB’den PETKİM’in satışına onay


 Son Dakika Haberleri