Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Medine’de İstanbul camileri

Hava fotoğrafçısı çiftin İstanbul cami fotoğraflarından oluşan koleksiyonları Medine Medya Müzesinde sergileniyor. Sergi, Aralık ve Ocak aylarında iki ay süre ile açık kalacak.

Fatma ve Orhan Durgut çiftinin helikopter ile havadan çekilmiş 30 İstanbul camisinin fotoğrafları ile oluşturulan koleksiyon sergi için hazırlandı. Fotoğrafçı çift, cami fotoğraflarına ilâve olarak helikopter ile havadan çektikleri İstanbul panoramik fotoğraflarından da 5 adet sergileyecekler. Bu, aynı zamanda Suudi Arabistan Medine’de açılacak ilk fotoğraf sergisi olacak. Fatma ve Orhan Durgut, bu sergiyi Medine Medya Müzesinin dâveti, IRCICA ve İSAM’ın desteği ile hazırladılar.

Fotoğrafçı Durgut’lar geçtiğimiz bir yıl içinde Dışişleri Bakanlığı organizasyonu ile 9 ülkede 12 kez “ Martıların Gözü İle Üç İmparatorluk Başkenti İstanbul” başlıklı sergi açtılar. Bu serginin 13.’sü 14 Kasım’da Estonya’nın başşehri Tallin’de açıldı. Sergi daha önce Tiflis, Hartum, Şam, Halep, Amman, Köln, Berlin, Sevilla, Roma, Vinlius, Palmse, Madrid’de sergilenmişti.

Ekim 2007’de Amerikan Türk Kültür Derneğinin talebi ve organizasyonu ile New York, Chicago ve Los Angeles’ta 3 adet eş zamanlı ‘Havadan Türkiye’ sergisi açan çiftin bu sergileri halen açık.

İstanbul Camileri sergisinin örnek fotoğrafları ‘http://picasaweb.google.com/orhandurgut/STANBULCAMLER’ linkinden, Türkiye sergisinin albümü ise ‘http://picasaweb.google.com/orhandurgut/TURKIYESERGISI’ linkinden izlenebilir.

Yeni Asya / İSTANBUL

23.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Medine’de İstanbul camileri

  Bakanlığın sitesi açık ara birinci

  Sancaktar İsa Bey Hamamı kurtarılmayı bekliyor

  Acemhöyük’te 2007 kazıları bitti

  Komşuların kongre için tercihi İstanbul

  Antep’in tarihî dokusu canlanıyor


 Son Dakika Haberleri