Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Sancaktar İsa Bey Hamamı kurtarılmayı bekliyor

Osmanlı Sancaktarı İsa Bey’in kurduğu Sırbistan’ın Sancak bölgesinde bulunan Boşnak ve Türk nüfusun yoğun yaşadığı Novi Pazar şehrindeki tarihi İsa Bey Hamamı yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu belirtildi.

Novi Pazar’da yaşayan Osmanlı tarih araştırmacısı Doç. Dr. Recep Sükriel, şehrin kurucusu İsa Bey’in şehirde adına bir cami ve hamam yaptırdığını, ancak tarihi caminin geçmiş yıllarda Sırplar tarafından yıkıldığını kaydetti. Caminin yerinde şu anda Sancak Müftülüğüne ait İslam Fakültesi’nin binasının yapıldığını dile getiren Doç. Dr. Şükriel, İsa Bey Hamamı’nın ise şu anda yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını kaydetti.

1444-1469 yıllarında Üsküp-Bosna Sancaktarı olarak görev yapan İsa Bey, 1455 yılında, içerisinden 5 nehrin geçtiği, tepeden bakıldığında yıldız görünümündeki Novi Pazar (Yeni Pazar) şehrini kurdu. Sırbistan’da, Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı ve halen çoğunluğu Boşnak ve Türklerden oluşan 150 bin nüfusun bulunduğu Novi Pazar’da Osmanlı’dan kalma 19 cami ve 2 hamam bulunuyor.

/ NOVİ PAZAR

23.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Medine’de İstanbul camileri

  Bakanlığın sitesi açık ara birinci

  Sancaktar İsa Bey Hamamı kurtarılmayı bekliyor

  Acemhöyük’te 2007 kazıları bitti

  Komşuların kongre için tercihi İstanbul

  Antep’in tarihî dokusu canlanıyor


 Son Dakika Haberleri