Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Tayland'da millî marş çalınırken trafik duracak

Tayland’da geçen yıl darbe ile yönetimi ele geçiren generaller, millî marş çalındığında trafiğin durmasını istiyor. Günde iki defa çalınacak olan Tayland millî marşı sırasında bütün motorlu taşıtların durmasını emredecek olan yeni Bayrak Yasa Tasarısı, ülkede keşmekeşliğe yol açacağı için eleştiriliyor.

Geçen yıl bir darbe ile yönetimi ele geçirerek geçici bir hükümet kuran emekli askerler ile halen görevdeki generaller tarafından dün Bayrak Yasa Tasarı için parlamentoda bir komite kuruldu. Bayrak tasarısına göre Tayland’da her gün iki kez millî marş çalınacak ve bu sırada bütün araçların duracak. Tasarı aşamasındaki düzenlemenin bu haliyle yasalaşması durumunda ülkede büyük bir kargaşanın başlayacağını dile getiren milletvekili Wallop Tangkananurak, bir panel önererek yasa tasarısının tartışılmasını istedi.

Generallik rütbesi ile milletvekilliğini beraber yürüten Pricha Rochanasena ise Tayland milli marşının sadece 1 dakika 8 saniye sürdüğünü belirterek, “Ülkenin hatırı için, neden motorlu taşıt kullanıcıları araçlarını durduramasınlar?” diye konuştu. Pricha, trafik keşmekeşliği ile ünlü Tayland sokaklarına gönderme yaparak, sürücülerin trafikte zaten fazladan zaman harcadıklarını, millî marş için de yaklaşık 1 dakikalarını ayırabileceklerini kaydetti.

Birçok Taylandlı halihazırda her gün hoparlörden sabah 8.00 ile akşam 6.00’da milli marş çalınırken yaptıkları uğraşa ara verip saygı duruşuna geçiyor.

Pricha hazırlanan yasa tasarısının motorlu taşıt kullanıcılarına bir ceza öngörmediğini, söz konusu tasarının yasalaşmasının ardından şoförlerin de “vatansever” olacağını savundu.

/ BANGKOK

24.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Tayland'da millî marş çalınırken trafik duracak

  Bağdat’ta pazar katliamı

  Kaçak göçmenler denizde boğuldu

  ABD, Irak’tan çekilmeyi tartışıyor

  Annapolis öncesi mini zirve

  İsrail dergisinden ilginç iddia

  Navaz Şerif Pakistan’a dönüyor

  Antarktika’da Titanik gibi kaza

  Komünist eyalette Mevlânâ anıldı


 Son Dakika Haberleri