Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

UND: Avrupa’ya ihracatımız durma noktasında

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), şu an itibarıyla sınır kapılarında Bulgaristan transit belgesinin tükendiğini, Kapıkule kapısında kuyrukların uzamaya başladığını belirtti.

UND’den yapılan yazılı açıklamada, Bulgaristan’la ilgili boş girip yük alma belgelerinin 15 gün önce, transit geçiş belgelerinin ise dün itibarıyla tamamen bittiği hatırlatılarak, Bulgaristan makamları tarafından çeşitli sebeplerle gönderilmesi “kasıtlı” bir şekilde geciktirilen kota bakiyesi belgeler sebebiyle Türk ekonomisinin zarar göreceği ifade edildi.

Mayıs 2007’de Sofya’da gerçekleştirilen Bulgaristan-Türkiye Kara Ulaştırması Karma Komisyon Toplantısı’nda Bulgaristan transit belge kotasının 200 bin adet, ikili belge kotasının 20 bin adet, boş giriş belgesi kotasının 10 bin adet ve

3. ülke belgesi kotasının da 500 adet olarak belirlendiğinin aktarıldığı açıklamada, “Kasım ayına dek Bulgaristan belge kotasından 80 bin adet transit, 15 bin adet ikili, 5 bin adet boş girip yük alma belgesi ve 500 adet üçüncü ülke belgesinin Türkiye’ye ulaştı. Bu durumda Bulgaristan’dan Kasım ayı başında kota bakiyesi olarak 120 bin transit, 5 bin adet ikili, 5 bin adet de boş girip yük alma belgesi alacağımız bulunmakta” denildi.

Sözkonusu açıklamada,yaşanan krizin Türkiye’nin Avrupa ihracatını durdurma noktasına getirdiği vurgulandı.

/ İSTANBUL

25.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ATO: Nükleer santral bağımlılıktan kurtaracak

  Vergi daireleri hizmette yarışacak

  UND: Avrupa’ya ihracatımız durma noktasında

  SPK birleşmeyi onayladı

  Marka olacağımız ürünlerin fuarını yapalım

  Eren Enerji’den büyük yatırım

  Ülker Rulokat yeni ambalajında

  NAZO’dan tarçını içinde salep

  Ekonomide Dolar sarsıntıs


 Son Dakika Haberleri