Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Ekonomide Dolar sarsıntıs

Uluslararası piyasalarda geçen hafta, ABD Doları, Kanada Doları dışındaki önemli para birimleri karşısında değer kaybederken, altın fiyatları da önemli oranda yükseldi. ABD Dolarındaki bu düşüş ile yüksek riskli konut kredisine ilişkin sorunlar küresel piyasaları olumsuz etkiledi.

ABD Merkez Bankası (FED) eski başkanı Alan Greenspan, ABD’deki konut fiyatlarının düşüşünü sürdürdüğünü söyledi. Greenspan, Norveç’in başkenti Oslo’da düzenlenen bir toplantıda yaptığı konuşmada, yüksek riskli konut kredisi sorununun ortaya çıkmasından buyana, ABD konut piyasasındaki düşüşün sona ermediğini kaydetti. Alan Greenspan, FED’in, devamlı değer kaybeden ABD Dolarına, enflasyonist baskı oluşturmaması için dikkatle izlemesi gerektiğini de vurguladı.

Avrupa Birliği (AB) üyesi bazı ülkelerin Merkez Bankası başkanları, ABD Dolarının, avro karşısında rekor düzeyde değer kaybetmesinden kaygılı olduklarını açıkladılar. AB Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet yaptığı açıklamada, dolardaki yıpratıcı değer kaybının, AB ekonomisini başta ihracat olmak üzere çok olumsuz etkileyeceğini bildirdi.

AB ekonomistleri, doların gerçek değerinin çok altında, avronun da gerçek değerinin çok üstünde olduğunu belirterek, bu durumun, başta Airbus şirketinin satışları olmak üzere, AB ekonomisini olumsuz etkileyeceğini vurguluyorlar. Öte yandan, petrol fiyatları geçen hafta yükselişini sürdürdü. Uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatları, geçen hafta içinde, yeni bir rekor kırarak varili 99,29 dolar seviyesini gördü.

/ LONDRA/NEW YORK/TOKYO

25.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ATO: Nükleer santral bağımlılıktan kurtaracak

  Vergi daireleri hizmette yarışacak

  UND: Avrupa’ya ihracatımız durma noktasında

  SPK birleşmeyi onayladı

  Marka olacağımız ürünlerin fuarını yapalım

  Eren Enerji’den büyük yatırım

  Ülker Rulokat yeni ambalajında

  NAZO’dan tarçını içinde salep

  Ekonomide Dolar sarsıntıs


 Son Dakika Haberleri