Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Eren Enerji’den büyük yatırım

Eren Holding iştiraklerinden Eren Enerji, yapacağı enerji yatırımı için Türkiye Garanti Bankası ve Türkiye İş Bankası’ndan aldığı toplam 850 milyon dolarlık 12 yıl vadeli krediyle önemli bir anlaşmaya imza attı.

Eren Enerji’nin Zonguldak’ta hayata geçireceği ve halen yapımı sürmekte olan 160 MW’lık üretim kapasitesini 1.200 MW’lık ilâve kapasiteyle toplamda 1.360 MW güce ulaştıracak, özel sektörün sahip olduğu kömürle çalışan en büyük elektrik santrali olma özelliğine sahip. Dev tesis, 300 milyon dolarlık yatırıma ek olarak başlatılacak 1 milyar 200 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte toplam 1,5 milyar dolarlık proje değerine ve özel sektörün sahip olduğu kömürle çalışan en büyük elektrik santrali olma özelliğine sahip olacak.

Eren Enerji’nin yeni yatırımı, Türkiye’ye Keban Barajı’nın ürettiği enerjinin 2 misli kadar, Atatürk Barajı’nın ürettiği enerjinin ise yüzde 30 fazlası kadar yeni enerji kazandırmış olacak. İlk etabı Ocak 2009’da devreye girecek projenin, 1.500 kişiye doğrudan istihdam sağlaması planlanıyor.

YENİ ASYA / İSTANBUL

25.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ATO: Nükleer santral bağımlılıktan kurtaracak

  Vergi daireleri hizmette yarışacak

  UND: Avrupa’ya ihracatımız durma noktasında

  SPK birleşmeyi onayladı

  Marka olacağımız ürünlerin fuarını yapalım

  Eren Enerji’den büyük yatırım

  Ülker Rulokat yeni ambalajında

  NAZO’dan tarçını içinde salep

  Ekonomide Dolar sarsıntıs


 Son Dakika Haberleri