Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

e-Devlet sistemi hızlanacak

Elektronik Kamu hizmetlerine farklı platformlardan ve tek noktadan ulaşılabilecek olan ‘’e-Devlet Ana Kapısı’’, pilot hizmetlerle 2008 yılında hayata geçirilecek.

Devlet Planlama Teşkilâtı’nın (DPT) hazırladığı 2008 yılı Programından derlenen bilgilere göre, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulmasını amaçlayan e-devlet uygulamalarına dönük çalışmalar gelecek yıl da tüm hızıyla sürecek.

Buna göre, 2008’de e-Devlet Ana Kapısı, pilot hizmetlerle uygulanmaya başlanacak. Ayrıca diğer kamu hizmetlerinin de e-devlet kapısına entegre edilmesi amacıyla yaygınlaştırma çalışmalarına başlanacak.

Kamu kurumlarının farklı geniş alan ağ alt yapısı yatırımları yerine kamunun bu yöndeki ihtiyaçlarını ve internet çıkışları için ortak bir güvenli iletişim alt yapısının kurulması ve e-devlet mimarisi omurgasının oluşturulması amacıyla fizibilite çalışması yapılacak.

Gelecek yıl Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi (TAKBİS) de 225 tapu sicil müdürlüğü ve 9 kadastro müdürlüğünde yaygınlaştırılacak. Bu kapsamda oluşturulan veri tabanının Adalet Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, belediyeler ve noterler gibi ihtiyaç duyan kurum ve kuruluşlarla paylaşımı gerçekleştirilecek. Tapu kadastro kayıtlarının Mernis kayıtları ile entegrasyonu sağlanacak, vatandaşların kendi mülkiyetlerindeki gayrimenkullere ilişkin çeşitli sorgularının çevrim içi yapabilmesi sağlanacak. Vatandaşların vergi, nüfus, vatandaşlık, sağlık, sosyal güvenlik gibi hizmetlerde kullanacakları kamu hizmetlerinde erişimde kimlik doğrulama ve yetkilendirme amacıyla kullanılacak, temel kimlik bilgilerini ve biyometrik unsurları da içeren elektronik vatandaşlık kartı pilot uygulamasının ilk aşaması gerçekleştirilecek.

Kamu İhale Kurumu tarafından kamu satın alımlarının elektronik ortamda gerçekleşmesine yönelik e-ihale sistemi alt yapısı hazırlanarak pilot uygulamalara geçilecek.

/ ANKARA

26.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yedi yılda: Faize 1 trilyon 235 milyar YTL

  e-Devlet sistemi hızlanacak

  “Yerli kömür”le tasarruf sağlandı


 Son Dakika Haberleri