Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

“NEDEN HOCAM?”

Adana’nın Kozan ilçesinde düzenlenen Öğretmenler Günü programında kompozisyon dalında kazandığı ödülü almak için sahneye çıkan imam hatip öğrencisi Tevhide Kütük’ün, okul kıyafetinin üstüne başörtüsü taktığı için kaymakam ve garnizon komutanının uyarıları ile kürsüden indirilmesi büyük tepkiyle karşılandı. Gözyaşları arasında kürsüden ayrılan başörtülü öğrenci, tepkisini Millî Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat’ın karşısına gelip “Neden hocam?” diyerek ifade etti.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Başkanı Hülya Şekerci, başörtüsü yasağı kesintisizce sürerken, insan hakları ve özgürlüklere yönelik her türlü baskıyı sona erdirme vaadiyle halktan yetki talep eden siyasî sorumluların olan biteni boş gözlerle seyrettiğini söyledi. Şekerci, hükümete “artık boş vaadlerle halkı oyalama taktiğine son verip, sistematik bir işkenceye dönüşen bu zulme karşı harekete geçme” çağrısı yaptı.

Özgür-Der Başkanı Hülya Şekerci, yaptığı yazılı açıklamada, Adana’nın Kozan ilçesinde Öğretmenler Günü etkinliği yarışmasında birinci olan başörtülü İmam Hatip Lisesi 11-C sınıfı öğrencisi Tevhide Kütük’ün kaymakam ve garnizon komutanının talimatı ile kürsüden indirilmesine tepki gösterdi. Başörtülülerin inancının gereğini yerine getirdiği için maruz kaldığı zulüm ve hakaretlere her gün yenileri eklendiğini belirten Şekerci, “Başörtümüz, kendilerini bir biçimde fark ettirmeye çalışan kişilikler eliyle inanılmaz saldırılara uğruyor. Ve tüm bu vahşilik kesintisizce sürerken, insan hakları ve özgürlüklere yönelik her türlü baskıyı sona erdirme vaadiyle halktan yetki talep eden siyasî sorumlular ise olan biteni boş gözlerle seyrediyorlar” dedi. Şekerci, Kozan ilçesinde yaşanan olayın artık neredeyse kanıksanmaya başlanan ilkellik ve sorumsuzluk olgusunun tipik bir örneği olduğunu ifade etti.

HÜKÜMET GÖREVE

İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tevhide Kütük’ün başörtüsünden dolayı hakarete uğrayarak, zorbaca bir muameleyle sahneden indirildiğini kaydeden Şekerci, şunları söyledi: Bu aşağılama sıradan bir insan hakkı ihlâli olarak görülemez. Yapılan, halkı gerektiğinde sopa zoruyla güdülecek bir sürü olarak gören anlayaşın yansımasıdır. Tevhide Kütük adlı genç kızın onlarca dâvetli ve yaşıtının arasında maruz kaldığı bu zorbalığı protesto ediyoruz. Tevhide Kütük’ün şahsında İslâmî kimliğimize yönelik bu hakarete sessiz kalmayıp protesto için salonu terk eden Kozanlıları tebrik ediyor; AK Parti hükümetini artık boş vaatlerle halkı oyalama taktiğine son verip, bu zulme karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.”

BAŞÖRTÜLÜ DİYE KÜRSÜDEN İNDİRDİLER

Adana’nın Kozan ilçesinde Belediye Sineması’nda düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğinde yarışma birincisi başörtülü öğrenci kürsüden indirildi.

Öğretmenler Günü dolayısıyla Kozan Belediye Sineması’nda program düzenlendi. Programın sonunda 24 Kasım münasebetiyle yapılan yarışmalarda derece alan öğrenciler kürsüye dâvet edildi. İmam hatip lisesi 11-C sınıfı öğrencilerinden Tevhide Kütük, “Bir Öğretmen Olmalı” isimli eseriyle kompozisyon dalında kazanmış olduğu birincilik ödülünü almak için kürsüye çıktı; ancak Kaymakam ve Garnizon Komutanı tarafından indirildi. Kütük, gözyaşları arasında kürsüden ayrıldı. Başörtülü öğrenci, tepkisini Millî Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat’ın karşısına gelerek “Neden hocam?” diyerek gösterdi. Salondakiler, öğrenciye yapılan muameleye tepkilerini, toplu halde oradan ayrılarak gösterdiler.

YENİ ASYA / İSTANBUL/ADANA

26.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ruslar arayışta, cevap Risale-i Nur’da

  “NEDEN HOCAM?”

  Hisarcıklıoğlu: Devletten tek isteğimiz; prangaları çöz

  Tamer Korkmaz: PKK artık bitiyor

  Baykal: Teröre karşı üstün konuma gelindi

  Salim Uslu yeniden başkan

  İnternet sistemi çökebilir

  Ulaştırma Bakanlığı proje hazırladı: Yaşlı kamyonlar piyasadan çekilecek

  AB yolundan dönüş yok

  Gelecek nanoteknolojide

  Acı günlerin geride kalması için elimizden geleni ortaya koyacağız

  Polislere “Kadına karşı şiddete son” eğitimi

  Hapis yerine internet cafe cezası

  TRT’de motivasyon problemi var

  Sosyal yardımlar bütünleşecek

  Tavuk üreticileri çıkmazda

  Ege'de savaş uçakları uçmasın

  1.Türkiye Gençlik Zirvesi düzenlendi

  Balıkesir’de hayat kalitesi yükseliyor

  “Cowparade inekleri” 900 bin YTL’ye satıldı

  Marmariste ‘hamsi’ izdihamı

  Evlenenler ağaç dikecek


 Son Dakika Haberleri