Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fener'in İnter mesaisi

Temsilcimiz, Şampiyonlar Liginde grup lideri İnter'le bugün deplasmanda karşılaşacak. Giuseppe Meazza Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak maçı Avusturyalı hakem Konrad Plautz yönetecek. Star TV karşılaşmayı naklen yayınlayacak. Bu maçtan önce oynanacak maçta CSKA, PSV'yi yendiği taktirde F.Bahçe 2. turu garantilemiş olacak.

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda bugün İtalya'nın FC Inter takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe'nin kulağı Moskova'da olacak. Sarı-lacivertliler, FC Inter maçı öncesi oynanacak CSKA Moskova-PSV Eindhoven karşılaşmasından çıkacak sonucu merakla bekleyecek. (G) Grubu'nun 9 puanlı lideri FC Inter ile 8 puanla 2. sırada bulunan Fenerbahçe arasındaki mücadele başlamadan önce tamamlanacak CSKA Moskova-PSV Eindhoven karşılaşmasının sonucu, son maçlar öncesi gruptan çıkacak iki takımı belirleyebilir.

CSKA YENERSE 2. TURDAYIZ

Grupta 1 puanla son sırada yer alan CSKA Moskova'nın kendi sahasında PSV Eindhoven karşısında alacağı galibiyet veya beraberlik, Fenerbahçe'yi son iki maçında yenilse bile gruptan çıkaracak. 4 puanla grubun 3. sırasında bulunan PSV Eindhoven'ın deplasmanda CSKA'yı yenmesi durumunda ise sarı-lacivertliler son iki maçında 2 puan alması durumunda gruptan çıkmayı başaracak.

KEZMAN VE DENİZ YOK

Fenerbahçe'de bugün FC Inter karşılaşmasında sakatlığı bulunan Deniz ve Kezman yer alamayacak. Teknik direktör Zico, cezaları biten Lugano ve Deivid'e bugünkü maçta ilk 11'de görev verecek. Fenerbahçe'nin FC Inter karşısına şu 11 ile çıkması bekleniyor: Volkan Demirel, Gökhan (Önder), Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Aurelio, Tümer (Selçuk), Vederson, Alex, Semih. Giuseppe Meazza Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı, Avusturyalı hakem Konrad Plautz yönetecek. Star TV karşılaşmayı naklen yayınlayacak.

G.Saray'ın rekorunu kırabilecek mi?

Fenerbahçe, deplasmanda bugün güçlü rakibi İnterkarşısında sahadan galibiyetle ayrılırsa, grup maçlarında en çok puan toplayan Türk takımı olma unvanını Galatasaray'dan alacak. (G) Grubu'nda 4. maçlar sonunda 8 puanı bulunan sarılacivertliler, kalan 2 maçından sadece 1'ini kazanması durumunda 11 puana ulaşarak, 10 puanla Türk takımları arasında Avrupa Şampiyonlar Ligi tarihinde grup maçlarında en çok puan toplayan takım olan Galatasaray'ın bu unvanını elinden alacak.

Avrupa'da 44 galibiyet, 70 yenilgi tattı

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki 5. maçında bugün deplasmanda İtalya'nın FC Inter takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 137. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 136 maçta 44 galibiyet, 22 beraberlik ve 70 yenilgi aldı. Rakip filelere toplam 160 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 229 gole engel olamadı.

27.11.2007


 

Zico'nun Avrupa karnesi başarılı

F.Bahçe, Brezilyalı çalıştırıcı yönetiminde çıktığı 18 Avrupa Kupası maçında 9 galibiyet, 6 beraberlik, 3 yenilgi aldı. Son 9 Avrupa maçında ise yenilgi yüzü görmedi.

Teknik direktör Zico yönetiminde, Avrupa kupalarında başarılı bir performans ortaya koyan Fenerbahçe Futbol Takımı, Brezilyalı çalıştırıcı yönetiminde çıktığı 18 Avrupa kupası maçında sadece 3 kez yenildi. Zicolu Fenerbahçe, 18 Avrupa kupası mücadelesinin 9'unu kazanırken, 6 beraberlik, 3 de yenilgi aldı. 18 maçta rakip filelere toplam 35 gol atan sarı-lacivertli ekip, kalesinde 17 gol gördü. Avrupa kupalarında son mağlubiyetini geçen sezon UEFA Kupası'nda deplasmanda İspanya'nın Celta Vigo takımı karşısında 1-0'lık sonuçla alan Fenerbahçe, bu maçın ardından çıktığı 9 karşılaşmada yenilmedi. 9 maçta 4 galibiyet, 5 beraberlik alan sarı-lacivertliler, son iki Avrupa kupası maçında ise kalesini gole kapattı.

27.11.2007


 

Cem Deda'ya büyük tepki

Süper Lig'de haftayı deplasmanda 2-0'lık Çaykur Rizespor mağlubiyetiyle kapatan Kasımpaşa'da, karşılaşmanın hakemi Cem Deda'ya büyük öfke var.

Maçta Çaykur Rizespor lehine 3 penaltı kararı veren hakem Cem Deda'nın bilinçli olarak kötü bir yönetim gösterdiğini söyleyen Kasımpaşa Futbol Şube Sorumlusu Süha Sidal, ''Maçın sonucunu zaten belirlemişler ve Kasımpaşa yenilecek demişler. Biz Çaykur Rizespor'u tuttuk ama hakem Cem Deda'yı tutamadık. Bizi yendirmek için elinden geleni yaptı'' dedi.

27.11.2007


 

Mehmet'li Jazz galip

NBA'de Utah Jazz, deplasmanda Detroit Pistons'ı 103-93 yenerek 10. galibiyetini elde ederken, Mehmet Okur karşılaşmayı 12 sayıyla tamamladı.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 38 dakika sahada kalan Okur, 4 kez denediği 3 sayılık atışlardan 1 isabet çıkarırken, 12 kez kullandığı 2 sayılık atışlarda ise 3 kez başarılı oldu. 4 kez geldiği serbest atış çizgisinde de 3 isabet bulan Okur, karşılaşmayı 12 sayı, 7 ribaunt ve 3 asistle tamamladı.

27.11.2007


 

Serkan: Ailem artık G.Saray'ı tutuyor

Trabzon'daki derbide maçın tek golünü atarak Galatasaray'a liderlik koltuğunu geri getiren genç futbolcu Serkan Çalık, ''Ailem Trabzonsporlu. Ben Galatasaray'a geldikten sonra Galatasaray'ı da tutuyorlar'' şeklinde konuştu.

Serkan, Trabzonspor'un plaka numarası olan 61 numaralı formayı giymesini ailesinin istediğini belirterek, ''Ailem Trabzonsporlu. Ben Galatasaray'a geldikten sonra Galatasaray'ı da tutuyorlar'' şeklinde konuştu.Serkan Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Ağabeylerimiz 'Trabzon'da deplasmanda maçlar zor oluyor' diyorlardı. Öyle de oldu. Trabzon'da ilk maçımdı. 3 puan aldığımız için mutluyuz. Hoca bana bu maçta şans tanıdı. Ben de elimden geleni yapmaya çalıştım. Erken çıkış bulmadım. Bu sezon UEFA, kupa ve lig maçlarıyla 20 maç geride kaldı. Demek nasip bugüneydi.''

Trabzon'un iddiası

Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, penaltılarının verilmediğini iddia etti. Galatasaray karşısında 'galibiyeti kaçırdık' demediğini ifade eden Kafkas, ''Ancak TV'de izleyip de kırmızı kart gören oyunculara ceza vermeyen federasyonun, maçın CD'sini izleyip bu penaltının neden verilmediğini açıklaması lazım'' dedi.

27.11.2007


 

‘Devlet Sporcusu’ kanun taslağı TBMM'ye sunuldu

AK Parti Sivas milletvekili Hamza Yerlikaya, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları ile Olimpiyatlarda ilk 3'e giren sporculara "Devlet Sporcusu" ünvanı verilmesiyle ilgili kanun teklifini TBMM'ye sundu. Teklife göre, sporculara maaş ve sigorta güvencisi de sağlanacak.

AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyat oyunlarında ilk 3 sırayı alan sporculara ''Devlet Sporcusu'' unvanı verilmesiyle ilgili hazırladığı yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu. Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Hamza Yerlikaya, olimpik ve paralimpik branşlar için geçerli olan yasa teklifine göre, büyükler kategorisinde Avrupa ve dünya şampiyonalarıyla olimpiyat oyunlarında ilk 3'e giren sporculara ''devlet sporcusu'' unvanının yanı sıra maaş bağlanacağını açıkladı. Yerlikaya, devlet sporcularına bağlanacak maaş miktarının, elde ettikleri derecelerle orantılı olacağını belirtirken, olimpiyat şampiyonlarının bin 200 YTL civarında maaş alacağını, ayrıca devlet sporcularının sağlık sigortası güvencesi altına alınacağını bildirdi.

AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, TBMM Başkanlığı'na sundukları yasa teklifinin, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcuların şimdiden desteklenmesini de kapsadığını anlattı. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM), federasyonlarla işbirliği yaparak 16 yaşın altında 1000 sporcu belirleyeceğini ifade eden Yerlikaya, bu sporculara Londra Olimpiyatları'na kadar asgari ücret ödeneceğini açıkladı.

Hamza Yerlikaya, TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa teklifinin dışında, gençler kategorisinde Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyat oyunlarında ilk 3 dereceye giren sporcuların da beden eğitimi öğretmenliğine atanabilmesi için çalışma içinde olduklarını açıkladı. Yerlikaya, yönetmeliğin çıkması halinde, 500-600 civarında sporcunun bundan yararlanabileceğini ifade etti.

Hamza Yerlikaya, yaptığı çalışmalarla ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile de görüştüğünü ve her ikisinden de tam destek aldığını söyledi.

27.11.2007


 

Şampiyon başkan

Ünlü isimlerin katıldığı Beko Classic 2007’de kaptanlığını Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun yaptığı Atlantik takımı şampiyon oldu.

Ağaoğlu ile birlikte Hamza Sayın ve Gencay Asan’dan oluşan takım ilk gün ele geçirdiği liderliği son güne kadar bırakmayarak -44 ile ilk sırayı aldı. En yakın rakibinin 13 stroke önünde birinci olan Atlantik takımı ilk gün Simon Edwards, ikinci gün Erol Şimşek ve üçüncü gün Paul Simpson ile oynadı. Ağaoğlu, "Bir federasyon başkanı olarak şampiyonluk kupasını kaldırmak apayrı bir duygu” dedi.

27.11.2007


 

Galatasaray’ın koltuk sevdası

Turkcell Süper Lig'de 13. haftanın son maçında, Galatasaray deplasmanda Trabzonspor'u 1-0 yenerek, averajla liderliğini sürdürdü. Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki karşılaşmada 89. dakikada Serkan'ın attığı golle 3 puana ulaşan sarı-kırmızılı takım, puanını 31'e yükseltti ve bu haftayı da averajla lider olarak tamamladı.

Haftaya Galatasaray ile aynı puanda başlayan Sivasspor ise sahasında Kayserispor'u 1-0 yenerek puan kaybetmedi ve ikinci sıradaki yerini korudu.

Fenerbahçe ise sahasında konuk ettiği Ankaraspor'u 4-2'lik sonuçla geçerken, puanını 25'e çıkardı ve bu hafta da 3. sırada yer aldı.

Ankara deplasmanında Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u 1-0 yenen Beşiktaş da puanını 24'e yükselterek 4. sıradaki yerini korumayı başardı.

Toplam 19 golün atıldığı 13. haftada, 5 maçı ev sahibi, 3 maçı deplasman takımları kazanırken, 1 karşılaşma da berabere tamamlandı.

TOPLU SONUÇLAR

İstanbul Büyükşehir Bld.-Denizlispor : 0-2

Gençlerbirliği Oftaşspor-Beşiktaş : 0-1

Sivasspor-Kayserispor : 1-0

Trabzonspor-Galatasaray : 0-1

Ankaragücü-Vestel Manisaspor : 1-0

Bursaspor-Konyaspor : 1-0

Çaykur Rizespor-Kasımpaşa : 2-0

Fenerbahçe-Ankaraspor : 4-2

Gaziantepspor-Gençlerbirliği : 2-2

14. HAFTANIN MAÇLARI

30 Kasım Cuma: Gençlerbirliği - Trabzonspor. 1 Aralık Cumartesi: Konyaspor - Ankaragücü, Kasımpaşa - Bursaspor, Denizlispor - Fenerbahçe. 2 Aralık Pazar: Vestel Manisaspor - Gaziantepspor, Kayserispor - Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Ankaraspor - Sivasspor, Galatasaray - İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş - Çaykur Rizespor.

Seyhan ŞENTÜRK

27.11.2007


 

Kalli işi biliyor

G.Saray teknik direktörü Karl Hainz Feldkamp sistem antrenörü olduğunu Trabzon karşısında bir kez daha gösterdi. İnandığı oyuncu kim olursa olsun sahaya sürüyor. Bir başka deyişle inanmadığı oyuncu kim olursa olsun kenarda oturtuyor. Mesela Ümit Karan. Nonda ve Hakan'ın olmadığı kadroda kenarda oturuyorsa bunun başka izahı olamaz. Kalli takım oyunu oynama becerisi yüksek, mücadeleyi maçın tamamına yayan oyuncuları öncelikle tercih ediyor. Sonucunda da G.Saray bu düşüncenin ürünü olarak, daha önce yazdığım gibi bir değişim süreci yaşıyor. Sürecin birinci etabı sezon başında yapıldı. Devamı da devre arasında yapılacak. Kalan eski tecrübeli oyunculardan Hasan Şaş, Kalli'den forma bulabiliyor. Bu da Kalli'nin Hasan'daki bazı yeteneklere inancının sürdüğünü gösteriyor.

G.Saray, Trabzon karşısına bu düşüncelerin gelişimi bir kadro ile sahaya çıktı. Bakıldığında santroforsuz veya yarım santroforlu bir takım. 1.60' lık boyuyla Serkan için bu tabir uygun olsa gerek. Ama o Serkan golü attı. Takımının namağlup ve lider ünvanını sürdürdü. Maçın kazanılmasının en önemli kriteri G.Saray'ın ileriye doğru ezbere hiç top şişirmemesi düşüncesi oldu. Maçın 90. dakikasında, bu düşüncenin ödülü olarak geriden ayağa toplarla hücuma çıkarak golü buldu. Ümit ve Hakan'ın olduğu zamanlarda G.Saray ileri çok fazla top şişiriyordu. Halbuki bu maçta da gördük ki; uzun toplar dikine değil de yandan ortalar biçiminde olmalı. G.Saray takımının genel oyun karakteri bu biçimdir. Bu biçimle de UEFA şampiyonu olmuştur.

Trabzonspor aldığı bu mağlubiyetle sorunlarıyla baş başa kalmış oldu. G.Saray'la kıyaslandığında daha yetenekli forvet oyunculayla sahada olmasına rağmen organize olma sıkıntısı yüzünden yenildiler. Takımı yönlendirecek oyuncuları olmaması en büyük sıkıntı. Wolfsburg'a giden Marcelo'yu, Porto' ya giden Stepanov'u elinde tutamayan Trabzonspor'un ne yazık ki, bu tip oyunculara ihtiyacı var. Yine çok yazık ki, Ziya Doğan bunların yanında Szmykowiak, Kiki Musampa gibi kaliteli oyuncuları Trabzon'un elinden kaçırtmıştır.

Maçın hakemi Selçuk Dereli kararları ve otoritesiyle maçın üstesinden gelmesini bildi.

Said OKUR

27.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri