Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türk-Kürt dostluğunun reçetesi Bediüzzaman’da

21. Yüzyıl Anayasası” başlıklı panelde konuşan Gazeteci-Yazar İlnur Çevik, Türkiye’nin Bediüzzaman’ın öğretilerine ihtiyacı olduğunu söyledi. Çevik, “Demokrasimize en büyük katkıyı Nur talebeleri yaptı. Bunlar bu gücü Bediüzzaman Hazretlerinin fikirlerinden aldı. Oradan gelen disiplin, Risale-i Nur’dan gelen fikirler, hepimize ışık tutmuştur. Türk-Kürt dostluğunun işaretleri de Bediüzzaman’dadır, ancak Türkiye hâlâ onu anlayamadı” dedi.


İnsan ve toplum merkez olmalı

Polis Akademileri, Polis Meslek Yüksek Okulları, Polis Kolejleri ve hizmet içi eğitimlerde Türkiye aleyhine suçlamalara neden olan şiddet, kötü muamel

Gül'ün ilk YAŞ'ı

Yüksek Askerî Şûrâ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 29-30 Kasım tarihlerinde toplanacak. Başta personel, eğitim ve disiplin konuları ol


  Başörtüsü yasağı barışı bozuyor

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, başörtüsü yasağının hem toplumda barışı bozduğunu, hem kardeşliği zedelediğini hem de bu ülkenin genç insanlarının Kozan’da olduğu gibi aşağılanmasına hakarete uğramasına sebep olduğunu söyledi.


  Yasakçı zulüm, hakarete dönüştü

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Sorumlular o gözyaşını akıtanlar değil, bunlara fırsat verenler, o zihniyeti cezalandırmayanlardır” dedi.


  Kur’ân’a uygun yapılan cihad, mağlûp olmaz

Eğitimci-yazar M. Ali Kaya, Müslüman devletlerin mağlûbiyet sebebinin Kur’ân’a uygun ‘cihad’ etmemeleri olduğunu açıklayarak, “Çünkü Kur’ân’a uygun mücadele, yani hak mağlup olmaz” dedi.


  Zafer Üskül: İnsan Hakları Komisyonu bilgi topladı

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Amasya’da öğrencilere dinî baskı uygulandığı iddiaları üzerine bölgede yaptıkları incelemelere yöneltilen eleştirilerle ilgili olarak, öğrencileri sorgulamadıklarını, konuyla ilgili bilgi toplamak için çok sayıda kişiyle görüştüklerini bildirdi.


  Babacan: Avrupa Birliği Türkiye'yi takdir ediyor

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB’nin Türkiye’nin Orta Doğu ile ilgili girişimlerini takdir ettiğini söyledi.


  21 Ekim referandumu mahkemede

Anayasa Mahkemesi, 21 Ekimde yapılan halk oylamasıyla kabul edilen Anayasa paketinden, 11. Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin düzenlemeleri içeren geçici 18 ve 19. maddeleri çıkaran 5697 sayılı Kanun’un yokluğunun hükme bağlanması veya iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemlerini bugün karara bağlayacak.


  Türk-İş raporu: Örgütlenmenin bedeli çok ağır

Türk-İş tarafından hazırlanan raporda, ‘’son yıllarda AB müktesebatına uyum çalışmaları çerçevesinde çalışma yasalarında yapılmaya çalışılan değişiklikler ve arttığı söylenen sosyal diyaloğa rağmen, örgütlenme çalışması yapan sendika ve örgütlenmek isteyen işçilerin ağır bedeller ödedikleri’’ belirtildi.


  İleri saat uygulamasına kışın da devam edelim teklifi

AKP Antalya Milletvekili Sadık Badak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na, enerji tasarrufu sağlanması amacıyla yaz aylarında başvurulan ileri saat uygulamasına kış döneminde de devam edilmesi teklifini götürdü.


  Akaryakıt yolsuzluğuna 7'şer yıl 9'ar ay hapis cezası

Niğde’de 4 belediye personeli ile akaryakıt istasyonu sahibine, akaryakıt yolsuzluğundan 7’şer yıl 9’ar ay hapis cezası verildi.


  Eğitimde 5 yıllık hedefler

Türkiye’nin eğitim alanında önümüzdeki 5 yıla dönük hedefleri belli oldu. 2008-2012 dönemini kapsayan 5 yıllık Eylem Planına göre, okul öncesinde okullaşma oranı, 2012 yılı itibariyle yüzde 50’ye çıkarılacak.


  3 ayrı deprem

Marmara Denizi’nde önceki gece yarısı hafif şiddette 3 ayrı deprem meydana geldi.


  Ardahan eksi 18 derece

Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 derece ile Ardahan’da yaşandı.


  Marmara’da etkili yağış uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale çevrelerinde yağışların ve yağıştan sonra oluşacak kuvvetli rüzgârın İstanbul, Bursa ve Balıkesir’de de olumsuz hava şartlarına sebeb olacağını bildirdi.


  Yetişmiş insan gücü en değerli hazinemiz

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Anlağan, Türkiye’nin diğer ülkelerle rekabet edebilmesi için yetişmiş insan gücünün en değerli hazinesi olduğunu söyledi. TÜBİTAK’ın bu noktadan hareketle son yıllarda araştırmacılara yönelik desteklerini arttırdığını vurgulayan Prof. Dr. Anlağan, 2003 yılında bin civarında araştırmacı desteklenirken, bugün bu sayının 5 bin 500’e ulaştığını kaydetti.


  Camilerde engellilere kolaylık

Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde engelli vatandaşlara yönelik düzenlemeler yapacak. Bu kapsamda, engellilerin sivil toplum örgütleriyle işbirliği yapılarak müftülüklerce belirlenecek camilerde hutbelerin işaret diliyle anlatılması sağlanacak


  Engelli gencin hayali gerçekleşti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık sonucu el ve ayaklarını kullanamayan 19 yaşındaki Erkut Ulutaş’a akülü araba hediye etti. Eve ziyaretine gelen Başkan Karaosmanoğlu’nun hediyesini gören engelli genç, hayallerine kavuşmanın sevincini yaşadı.


  Kızıl gezegen parlayacak

Dünya ile Mars’ın geçici bir süreliğine birbirlerine yakınlaşmalarından ötürü gelecek 3 hafta boyunca Kızıl Gezegen, geceleri gökyüzündeki en parlak gök cisimlerinden biri olacak ve bulutsuz olması durumunda çıplak gözle görülebilecek.


  Kırmızıda duran otomobil

Japonların bir numaralı otomobil üreticisi Toyota, otomobillerin kırmızı ışıkta kendiliğinden durmasını sağlayacak sistem geliştirdi.


  Muşlu öğrencilerden Bangladeş’e yardım eli

Muş Kızılağaç Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Sidr kasırgasından dolayı binlerce insanın öldüğü Bangladeş’e yardım elini uzattı. Vefakar öğrenciler cep harçlıklarını çıkarıp Kimse Yok Mu Derneği’nin önderliğinde afetzede kardeşlerine gönderdi.


  Grip ve nezleye karşı neler yapılmalı

Sağlık Bakanlığı, kış aylarının en belirgin hastalıklarından grip ve nezleden korunabilmenin, “sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme” ile mümkün olabileceğini hatırlattı...


  Çince öğretmeni yetiştirilecek

Yükseköğretim Kurumu (YÖK), Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde Çince öğretmenliği ile ilgili program açma hazırlıkları yapıldığını bildirdi.


  Televizyonlar, ders çalışmaya engel oluyor

Psikolog ve çocuk eğitimcisi Fatih Kalkınç, çocukların başarılı olabilmeleri için akşamları televizyon seyrettirilmemesi gerektiğini belirtti. Kalkınç, ailelerin evde televizyon açıkken çocuğun ders çalışmasını isteyerek hata ettiklerini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri