Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sanayicinin kur isyanı

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, kurun geldiği noktada rekabet gücünü ilgilendiren alanlarda iyileştirmeler yapılmasının acil olduğunu belirterek, “Kur'a bir şey yapılamıyorsa, üretim ve ihracata nefes aldıracak enstrümanlar sür'atle devreye sokulabilmelidir” dedi.


Zamlar faiz indirimine engel

Merkez Bankası, bir dahaki olası faiz indiriminin zamanlaması ve miktarının küresel piyasalardaki gelişmeler, dış talep ve kamu harcamalarına bağlı ol

Açlık sınır, 697 YTL’ye yükseldi

Türk-İş’in yaptığı hesaplamaya göre, bu ay mutfak enflasyonu aylık yüzde 6,07 arttı. Dört kişilik ailenin açlık sınırı yaklaşık 697, yoksulluk sınırı


  Enerji fiyatları sanayiciyi ürkütüyor

Dünyada enerji talebinin artması ve Orta doğuda yaşanan gelişmeler petrol arzı ve güvenliğine ilişkin tedirginlikleri artırırken, petrol ve petrol ürünlerinin fiyatlarının rekor düzeyde yükselmesinin üretim, istihdam ve sanayinin rekabet gücünü olumsuz etkilediği bildirildi.


  Bölgesel gelişme çalışmaları hızlanacak

Bölgesel gelişmenin sağlanmasına yönelik, önümüzdeki 5 yılda, cazibe merkezleri oluşturulmasından gelişme stratejilerine, mekansal gelişim planlamasından Köy Kanununun yenilenmesine kadar pek çok alanda tedbirler uygulamaya konulacak.


  Petrol yeniden 99 dolara çıktı

Uluslararası piyasalarda petrolün varil fiyatı, dolardaki zayıflık ve dünyanın en büyük tüketicisi ABD’deki kötü hava şartları sebebiyle yeniden 99 dolar seviyesine kadar çıktı.


  Carrefour, Migros’a talip

Carrefour Ceo’su Jose Luis Duran, Koç Holding ile Migros’taki çoğunluk hisselerini satın almaya yönelik görüşmelerinin sürdüğünü, Migros’u entegre etmek için gerekli işletme kabiliyetine sahip olduklarını söyledi.


  Kurbanlıklar yüzde 30 pahalandı

Kurban Bayramına bir aydan az süre kala, kurbanlık için besiye alınan büyükbaş ve küçükbaş hayvanların hangi fiyatlardan satılacağı da büyük ölçüde netleşti. Geçen sene 1200 YTL’den satılan büyükbaş hayvan 1500-1600 YTL arasında satılacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri