Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

BORYAD: Tekrarlarsa Telekom’a dâvâ açacağız

Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, “Türk Telekom’daki grev gibi abuk sabuk, algılaması zor bir nedenle bugün Türkiye’de milyarlarca doların döndüğü borsanın kapalı kalmasını anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) sabah seansının Türk Telekom’a ait kabloların kopması sonucu başlamaması ile ilgili olarak Bahçuvan, ülke ekonomisinin temel göstergesi olan Borsa’da, deprem, savaş gibi olağanüstü olaylar olmadığı sürece işlemlerin durdurulmasını normal karşılamadıklarını belirtti. Bahçuvan, “Türk Telekom’daki grev gibi abuk sabuk, algılaması zor bir nedenle bugün Türkiye’de milyarlarca doların döndüğü borsanın kapalı kalmasını anlamakta güçlük çekiyoruz” diyerek, işçilerle neden bir türlü anlaşma sağlanamadığını da anlayamadıklarını aktardı. Bu grevin artık tüketicilerin hayatına zarar vermeye başladığını ifade eden Bahçuvan, hükümetin bu işe bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Borsa yatırımcılarına, işlem yapamamaktan doğan zararları tazmin için Türk Telekom yönetimine dava açma gibi bir hak doğduğunu vurgulayan Bahçuvan, Borsada bu tür olayların tekrar etmesi durumunda Türk Telekom yönetimine dava açacaklarını belirtti.

“3G ihalesi olsaydı, uydu üzerinden de internet erişimine sahip olabilirdik” diyen Bahçuvan, “Türk Telekom’un tekel konumu daha da güçlendi. Ya bu tekel konumundan çıkarmak lazım Türk Telekom’u bir an önce, ya da bu grevi bitirmek lazım” diye konuştu.

/ İSTANBUL

29.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyüme modeli değişmeli

  Kablo koptu, İMKB durdu

  BORYAD: Tekrarlarsa Telekom’a dâvâ açacağız

  Asgarî geçim indiriminde kim ne alacak?

  Hububatta gümrük vergileri düşürüldü

  Bakan Tüzmen: Hedefimiz, BAE’den 40 milyar dolar pay almak

  Petkim’de bu kez de ‘yasaklı’ dâvâsı

  İngilizler borçlarını ödeyemiyor

  İş kurmak isteyene teşvik verin


 Son Dakika Haberleri