Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bakan Tüzmen: Hedefimiz, BAE’den 40 milyar dolar pay almak

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) önümüzdeki 10-15 yılda, 400 milyar dolarlık proje gerçekleştireceğini belirterek, ‘’Hedefimiz 40 milyar dolar pay almak’’ dedi.

Tüzmen, Körfez ülkelerinde 500 milyar dolarlık yatırım bulutu olduğunu ve bu bulutu Türkiye’ye çekmeye çalıştıklarını da bildirdi. Bakan Tüzmen, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyelerinin katıldığı 11. Uluslararası İş Forumu sebebiyle bulunduğu Abu Dabi’de gazetecilerin sorularını cevapladı. BAE’de petrol fiyatlarındaki artışın getirdiği yüksek gelirler nedeniyle, büyük projelerin devreye sokulduğunu kaydeden Tüzmen, şunları söyledi: ‘’Önümüzdeki 10-15 yılda BAE’nin Abu Dabi Emirliği’nde 170 milyar doları aşkın, Dubai Emirliği’nde de 230 milyar doları aşkın proje gerçekleştirilecek. Şu anda bu projelerin çok az bir kısmının ihalesi yapılmış durumda. Asıl ihaleler önümüzdeki yıllarda yapılacak. Bu Türk müteahhitleri açısından, büyük fırsatlar oluşturuyor. Türk müteahhitlik firmaları, bu ihaleleri dikkatle takip etmelidir. Yapacakları en önemli iş, güvenilir yerli ortak bulmalarıdır. Bizim hedefimiz, bu 400 milyar dolarlık projeden en az 40 milyar dolarlık pay almaktır.’’

Petrol fiyatlarının yükselmesinin Körfez ülkelerinde büyük miktarlarda sermaye birikmesini beraberinde getirdiğini kaydeden Bakan Tüzmen, Körfez ülkelerinde yaklaşık 500 milyar dolarlık bir yatırım bulutu oluştuğunu, yağacak yer aradığını ifade etti. Tüzmen, bu yatırım bulutunu Türkiye’de doğrudan yatırıma çekmeye çalıştıklarını, bu konuda önümüzdeki dönemde başarılı sonuçlar alacaklarına inandıklarını belirtti.

Abdullah ERAÇIKBAŞ / ABU DABİ

29.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Büyüme modeli değişmeli

  Kablo koptu, İMKB durdu

  BORYAD: Tekrarlarsa Telekom’a dâvâ açacağız

  Asgarî geçim indiriminde kim ne alacak?

  Hububatta gümrük vergileri düşürüldü

  Bakan Tüzmen: Hedefimiz, BAE’den 40 milyar dolar pay almak

  Petkim’de bu kez de ‘yasaklı’ dâvâsı

  İngilizler borçlarını ödeyemiyor

  İş kurmak isteyene teşvik verin


 Son Dakika Haberleri