Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Terör göçü durdu

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kerem Karabulut,’’Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki illerde göç etme potansiyeline sahip insanlar için terör sorununun ortadan kalktığını’’ söyledi.

Doç. Dr. Karabulut, yaptığı açıklamada, Erzurum, Ağrı, Iğdır, Kars ve Ardahan’da göç sebeplerinin araştırıldığı çalışmanın ilginç sonuçlar ortaya çıktığını belirtti.

Önemsenecek çoğunluğun, hala bölgede yaşamaktan memnun olmadığının belirlendiğini ifade eden Karabulut, Erzurum’da nüfusun yüzde 35.8’inin, Ağrı alt bölgesinde ise yüzde 75’inin göç etme potansiyeline sahip olduğunu bildirdi.

Araştırmada, göç etme potansiyeline sahip 2 bin 200 kişiyle yüz yüze görüşüldüğünü anlatan Karabulut, ‘’Önceki yıllarda olduğu gibi terör olaylarının artık göç sebebi olarak algılanmadığının ortaya çıktığını’’ belirtti.

Erzurum’da yaşayanların göç etme nedenlerinin öncelikli sırasının ‘’iş aramak, iş alanının bulunduğu ilde olmaması, kazancının yetmemesi, iklim şartlarının zorluğu’’ olarak belirlendiğini kaydeden Karabulut, Ağrı alt bölgesinde yaşayanların ise ‘’sağlık ve eğitim hizmetlerinin yetersizliği, sosyal faaliyetlerin azlığı ve daha iyi iş imkanları elde etme isteğiyle’’ göç etme eğiliminde olduğunun ortaya çıktığını bildirdi.

Karabulut, araştırma sonuçlarını şöyle değerlendirdi: ‘’Bu araştırmada bizleri en çok sevindiren, göç etme eğiliminde olan insanların terör olaylarını artık göç sebebi olarak algılamamasıdır. Daha önce, Iğdır’da yaptığım bir araştırmada bu sonuç çıkmıştı. Diğer bölge illerinde de buna benzer durum söz konusuydu. Ancak artık böyle bir durum söz konusu değil. Terör örgütünün eylemlerinin, halkın birbirine daha fazla kenetlenmesine neden olduğunu düşünüyorum. Terör örgütünün, istediği iç çatışmayı yaratamamış olması nedeniyle eylemlerinde azalma olmuş, böylece terör olayları da göç sebebi olmaktan çıkmıştır.’’

Bölge halkının teröre prim vermediğini ifade eden Doç. Dr. Karabulut, ‘’Yapılması gereken bölgenin ekonomik ve sosyal olarak yaşanabilir hale getirilmesini sağlamak. Bir an evvel bölge ülkeleriyle ticaretin geliştirilmesi gerekiyor’’dedi.

/ ERZURUM

29.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terör göçü durdu

  7568 üniversiteliyle yapılan araştırma

  Başörtüsü yasağı hakarettir

  Hikmet Çetin: Sadece askerî yöntemlerle terörde başarılı olunamaz

  Bakan Yıldırım: 3. Köprü güzergâhı için karar aşamasındayız

  Hak arama azmi ipotek altına alınmaya çalışılıyor

  CHP ve DSP’den, bütçeye muhalefet şerhi

  5 yıllık planda ulaşım gündemi yoğun

  Meclis’in gündeminde 76 dokunulmazlık dosyası var

  Bakan Güler: Enerji politikamızı 5 sütun üzerine oturtacağız

  Gümüşhane'de 21 köy yolu kapalı

  YAŞ bugün toplanıyor

  Altın üretimi ÇED'e bağlı

  Muğla’nın son hacı kafilesi yola çıktı

  Dünya felâketin eşiğinde

  Ankaralılar ASKİ ve EGO’dan şikâyetçi

  Google’nin hedefi ucuz enerji

  Çocuk ticareti korkunç boyutlarda

  Şiddet, çocuğu sokağa itiyor

  Hatay’a, Trabzon-Batum modeli

  Edirne’deki camilerde engelliler için kolaylık


 Son Dakika Haberleri