Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

GAP’ın yüzde 59’u bitti

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, GAP Projesinin gerçekleşme oranının yüzde 59 olduğunu bildirdi. Ekren, gerçekleşme oranının sektörel farklılık gösterdiğini de belirterek, “Tarımda gerçekleşme oranı yüzde 26, enerjide yüzde 83.6, ulaştırma ve haberleşmede 45.3, turizmde 31.3, diğer sektörlerde ise 94.9’dur” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Ekren, ‘’Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı’’nın açılışında yaptığı konuşmada, “Proje ile 1.7 milyon hektar alanın sulanması, yılda 27 milyar kilovaatsaat enerji üretimi ve 3.8 milyon kişiye istihdam imkânının sağlanması planlanmıştır’’ dedi.

GAP bölgesinin, nüfus ve coğrafi olarak Türkiye’nin yüzde 10’luk kısımını oluşturduğunu kaydeden Ekren, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’GAP’ın toplam gerçekleşme oranı yüzde 59’dur. Ancak, sektörel farklılık mevcuttur. Tarımda gerçekleşeme oranı yüzde 26, enerjide yüzde 83.6, ulaştırma ve haberleşmede 45.3, turizmde 31.3, diğer sektörlerde ise 94.9’dur. GAP’taki kamu yatırımlarının Türkiye’deki toplam yatırımlar içindeki oranı 2002 yılında yüzde 5.9 iken 2007 yılında bu oran 7.1’e yükselmiştir. Bu artış, hükümetimizin bölgeye verdiği önemin küçük bir örneğidir.’’

“CAZİBE MERKEZLERİ PROJESİ’’

Teşvik uygulamasında sektörel ve bölgesel teşvik uygulamasına geçileceğini hatırlatan Bakan Ekren, Devlet Planlama Teşkilatı’nca (DPT) şehir merkezli büyümenin hızlandırılması için ‘’Cazibe Merkezleri Projesi’’ hazırlandığını, detaylı açıklamanın yakın zamanda bölgedeki bir ilde yapılacağını söyledi. Kalkınma ajanslarının kurulmasının planlandığını da anlatan Ekren, planladığı şekilde kurulmasıyla başta Diyarbakır olmak üzere bölgede ajansların kurulacağı illerde kalkınmanın büyük büyük ivme kazanacağını sözlerine ekledi.

/ DİYARBAKIR

02.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GAP’ın yüzde 59’u bitti

  Acil eleman aranıyor

  Borca çalışacağız

  İhracatta yeni rekor

  Gıdada aracı enflasyonu

  Elektriğimiz yetmezse İran’dan alacağız

  İstanbul’da TEFE yüzde 0,96 arttı

  Teşvik esnafı da kapsasın

  ADSL abonelerine müjde!

  E-imza ile kâra geçin

  Akçakoca’ya balıkçı akını


 Son Dakika Haberleri