Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yargısız ihraçlara Gül onayı eleştiriliyor

Yüksek Askerî Şûrânın 7’si irticaî sebepten olmak üzere 38 Silâhlı Kuvvetler personelini ihraç kararını imzalayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül eleştiriliyor. Daha önce Başbakan olarak katıldığı şûrâdaki ihraç kararına şerh koyan Gül’ün bu tavrı yadırgandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde YAŞ toplantısına ilişkin yer alan açıklamada, YAŞ’ın Olağan Toplantısı’nın, 29-30 Kasım tarihlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda icra edildiği hatırlatıldı. Açıklamada, toplantıda mevcut tehditler çerçevesinde, TSK’nın harbe hazırlık durumunun gözden geçirildiği, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğine yönelik; dış, iç, bölücü ve irticai tehdidin ortaya konulduğu ifade edildi. Toplantıda, Türkiye’nin etki ve ilgi alanları dahilinde genel bir politik askeri durum değerlendirmesinin de yapıldığı ve TSK’nın harbe hazırlık durumu ve kuvvet yapısının ihtiyaçlarının görüşüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca “TSK’nın temel yapısını ve disiplinini bozacak şekilde, uyuşturucu alışkanlığı veya ahlak dışı ilişkileri bulunan 31, irticai tutum ve davranışları tespit edilen 7 olmak üzere; toplam 38 personelin TSK’dan ayrılmasına oy çokluğu ile karar verilmiştir” denildi.

Bu arada, Cumhurbaşkanı olarak ilk kez Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksek Askeri Şura kararlarına imza attı. Gül, TSK’dan ihraçları da onaylamış oldu. Gül, Başbakanlığı sırasında katıldığı Yüksek Askeri Şura toplantısında, “yargı kararı açık olmadığı” gerekçesiyle ihraçlara şerh koymuştu. Yargıya kapalı olan YAŞ’ın ihraç kararlarını imzalayan Cumhurbaşkanı Gül bu tavrı yadırgandı.

2007 DE 61 PERSONELE İHRAÇ

Bu arada Ağustos ayında yapılan Yüksek Askeri Şura kararıyla 10’u irticai faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle 13’ü de TSK’nın itibarını sarsacak şekilde disiplin bozucu davranışları gerekçe gösterilerek toplam 23 askerin ordu ile ilişiği kesilmişti. Böylece, 2007 yılı içerisinde 61 personelin TSK ile ilişkisi kesilmiş oldu.

/ ANKARA

02.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yargısız ihraçlara Gül onayı eleştiriliyor

  Atomdan alacağımız dersler var

  Hüzünlü veda

  Babaannesiyle birlikte defnedildi

  İkinci pilota askerî tören

  Bu anayasa ile reform olmaz

  Erdoğan: Nükleer santral zorunluluk oldu

  Baykal: Güneydoğu’yu BOP değil, GAP kalkındırır

  Rahip olayında 5 kişi gözaltında

  AP heyeti Türkiye’de temaslarda bulunacak

  7 rehine serbest

  Merkel ve Sarkozy AB’ye zarar veriyor

  İslamofobya masaya yatırılacak

  Gül bugün Pakistan’a gidiyor

  Vatandaş, artık bürokrasi yükü altında ezilmeyecek

  Polise “sıfır hata” uyarısı

  Mehmet Altan: Medya silâh olarak kullanılıyor

  303 umut yolcusu yolda kaldı

  Hakimler ve Savcılar Kanunu kabul edildi

  Cumhuriyet değil, demokrasi üzerine kavga yapılıyor

  İstanbul’da su kesintisi

  Aile hekimlerimize kavuşuyoruz

  İlânla çoban arıyor


 Son Dakika Haberleri