Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Dünya Mimar Sinan için geç kaldı

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, ‘’Mimar Sinan gibi bir dahinin eseri Selimiye Camii dünya mirası listesine alınmakta geç kalındı’’ dedi. Sedefçi, UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesi’nin oluşturmasındaki amacın, bütün insanlığın malı olan değerlerin korunmasında, uluslararası işbirliğini sağlamak olduğunu söyledi.

Selimiye Camii ve Külliyesi’nin, dünya mirası listesinde yer alma kriterlerinin hepsine uyduğunu ve listenin güncellenmesinde Selimiye Camii’nin de yer alması gerektiğini ifade eden Sedefçi, ‘’Selimiye Camii yaratıcı insan dehasının ürünü olmasının yanı sıra belli bir zaman diliminde veya kültürel mekânda mimarî özellikleri de taşımakta. İnsanlık tarihinin bir veya birden fazla anlamlı dönemini temsil eden yapı tipinin ya da mimarî veya teknolojik, peyzaj topluluğunun değerli bir örneğini sunması gibi birçok kriteri içinde barındıran Selimiye Camii ve Külliyesi yenilenecek listeye kesin olarak girmelidir.’’

SEDEFÇİ. UNESCO Dünya Miras Merkezi tarafından 2000 yılı içinde onaylanan geçici listede 16 tarihi ve kültürel varlığın içinde Selimiye Camii ve Külliyesi’nin de yer aldığını, bu statünün kalıcı olmasını istediklerini söyledi.

03.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya Mimar Sinan için geç kaldı

  Ataullah Efendi Tire’de yatıyor

  “Türk askeri maneviyat olmazsa savaşamaz”

  İpekyolu’nda renkli bir yolculuk


 Son Dakika Haberleri