Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yeni teşvik sistemi yolda

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, teşvik sisteminde değişiklik yapılacağını belirterek, yeni teşvik sisteminin özünün; teknoloji, yüksek katma değer, uluslararası rekabet edilebilirlik kriterleri olduğunu bildirdi.

MÜSİAD Konya şubesinin düzenlediği ve 28 Şube Başkanının katıldığı Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısına katılan Bakan Zafer Çağlayan burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 22 çeyreklik büyümesinin hormonlu büyüme olmadığını söyledi. Çağlayan, ihracatın yüzde 92’i sanayi ürünlerinden oluştuğunu, sadece otomotiv ihracatının 20 milyar dolara ulaştığını belirterek, “Özel sektör ayaklı büyümeyi devam ettirecek” dedi.

Cumhuriyet tarihinde bir hükümetin programına sanayi bilgi sistemi oluşturarak, bunun üzerine teşvik sistemi ve sanayi stratejileri oluşturacağını anlatan Çağlayan şöyle konuştu: “Bu programı 5 N (ne, nerede, nasıl, niçin, ne zaman) 1 K (kim) sistemi üzerine oturtacağız. Bu kapsamda ziyaretini yaptığım 6’ncı şehir Konya. Hangi sektörler uluslararası rekabet şansına sahip, hangi sektörlerde potansiyeli var. Bununla ilgili çalışmalarımız 36 sektörde, 81 ilde sürüyor. Türkiye bundan sonraki dönemde artık bir sanayi stratejisi olan, hangi konularda rekabet edebileceğini bilen bir yapıya kavuşacak.” Teşvik sisteminde değişiklik yapılacağını belirten Çağlayan, yeni teşvik sisteminin özünün; teknoloji, yüksek katma değer, uluslararası rekabet edilebilirlik kriterleri olduğunu bildirdi. Türkiye’nin 2008 yılı hedeflerini de açıklayan Çağlayan, 500 milyar doların üzerinde GSMH, 117 milyar dolarlık ihracat, 290 milyar dolar toplam dış ticaret öngördüklerini söyledi.

Çağlayan, Merkez Bankası’nın bağımsızlığı ile ilgili olarak da, “Merkez Bankası’nın tek başına fiyat istikrarıyla ilgilenmesi doğru değil. Nerede bağımlı, nerede bağımsız olacağını iyi belirlemeli. Türk ekonomisine, büyümeye ve istihdama bağımlı olmak zorundadır” diye konuştu.

Çağlayan, 2008 yılında soysal güvenlik primlerinden 5 puan indirileceğini sözlerine ekledi.

Yeni Asya / KONYA

09.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  OECD rakamları Şimşek’i yalanlıyor

  Açlık sınırı 659 YTL

  10 milyon 655 bin kişi kayıt dışı

  İran, artık dolarla petrol satmıyor

  İngiltere’de ekonomik kriz

  “Geçim indirimi yüksek ücretliyi cezalandırıyor”

  Yeni teşvik sistemi yolda

  İstanbul’un ihracatı 80 ile bedel

  Kepez Limanı kapatılmasın

  e-Beyanname ertelendi mükellef rahatladı

  Gelir İdaresi Başkanlığı’na Ulusoy atandı

  Grev mağdurlarına bedava konuşma

  Vatandaşların yüzde 28’i fiş istemekten vazgeçti

  Yurtdışına çıkış yasağı kalktı


 Son Dakika Haberleri