Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Tamam mı, devam mı?

Beşiktaş, Şampiyonlar Liginde bugün deplasmanda karşılaşacağı Porto'yu yenerek gruptan çıkmayı hedefliyor. Galibiyetten başkan şansı olmayan siyah-beyazlılar, Porto'ya yenildiği veya rakibiyle berabere kaldığı takdirde Avrupa'ya veda edecek.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde (A) Grubu'nda deplasmanda bugün Portekiz'in Porto takımıyla son maçını yapacak Beşiktaş'ta, hedef rakibini yenerek gruptan çıkmak olarak belirlendi. Grupta şu ana kadar 6 puan toplayan siyah-beyazlı ekip, bugünkü kritik sınavda rakibini yenerse gruptan çıkma başarısı gösterecek. Ligde şu ana kadar yaptığı 5 maçta 2 galibiyet ve 3 yenilgi alan Beşiktaş, bugün Porto'yu yendiği takdirde hem gruptan çıkacak, hem de İstanbul'da uzatma dakikalarında mağlup olduğu rakibinden bu yenilginin rövanşını almış olacak. İki takım arasındaki karşılaşma TSİ 21.45'te Estadio Do Dragao'da yapılacak. Star TV bu önemli maçı naklen yayınlayacak.

6 PUAN 9'A ÇIKAR MI?

Siyah-beyazlı ekip, şu ana kadar grup maçlarında deplasmanda varlık gösteremedi. Dış sahada Fransa'nın Olympique Marsilya takımına 2-0 mağlup olan ''Kara kartallar'', İngiltere'nin Liverpool takımına ise 8-0 gibi farklı şekilde yenilmişti. İstanbul'da Porto'ya 1-0 yenilen siyah-beyazlı ekip, BJK İnönü Stadı'ndaki maçlarda Liverpool ve Olympique Marsilya takımlarını 2-1'lik skorlarla yenerek 6 puan topladı.

BERABERLİK YARAMIYOR

Beşiktaş'ın Porto karşısında alacağı muhtemel beraberlik bile siyah-beyazlı takıma yetmeyecek. UEFA Kupası'na katılma şansı olmayan Beşiktaş, Porto'ya mağlup olduğu takdirde Şampiyonlar Ligi'ne de veda edecek. Rakibiyle berabere kaldığı takdirde puanını yediye çıkaracak siyah-beyazlı takım, bu durumda da elenmekten kurtulamayacak.

HAKEM İSVEÇLİ

Porto ile Beşiktaş arasındaki karşılaşmayı, İsveçli Peter Fröjdfeldt yönetecek. Fröjdfeldt'in yardımcılıklarını ise aynı ülkeden Henrik Andren ve Fredrik Nilsson yapacak.

11.12.2007


 

Gözler Tello'ya çevrildi

Portekiz'in Sporting Lizbon takımında oynarken Porto'ya serbest vuruştan bir gol atan Şilili futbolcu Tello, Porto önünde bu defa Beşiktaş'ın başarısı için ter dökecek.

Beşiktaş ile Porto arasındaki karşılaşma siyah-beyazlı takımın Şilili futbolcusu Tello için de ayrı bir önem taşıyor. Siyah-beyazlı ekibin Portekiz'in Sporting Lizbon takımından sezon başında transfer ettiği Tello, geçen sezon eski takımı forması altında Porto'ya Estadio Do Dragao'da serbest vuruştan bir gol atmıştı. Uzun bir aradan sonra Portekiz'de Beşiktaş formasıyla görev yapacak Tello, Porto karşısında siyah-beyazlı takımın başarısı için ter dökecek.

MAÇIN FAVORİSİ PORTO

Tello, Porto'nun iyi ve güçlü bir takım olduğunu belirterek, ''Porto, salı günkü maçta favori. Biz de gruptaki durumumuzu bu noktaya getirdiysek şansımız var. Şansımızı sonuna dek zorlayacağız'' diye konuştu.

DEPLASMANDA BAŞARISIZ

Şampiyonlar Ligi'nde 4 kez mücadele eden ve şu ana kadar deplasmanda 11 karşılaşmaya çıkan Beşiktaş, aldığı 9 yenilgi nedeniyle Portekiz'deki final niteliğindeki karşılaşma öncesi endişe meydana getiriyor. ''Devler Ligi''ndeki 11 dış saha maçında 9 yenilgi alan ''Kara kartallar'', şu ana kadar deplasmanda sadece 1 kez galibiyet sevinci yaşayabildi. Beşiktaş, 1 deplasman maçında ise beraberlik alıp toplamda sadece 4 puan toplayabildi. Siyah-beyazlı ekip, deplasmanda yaptığı 11 maçta 7 gol atarken, kalesinde 34 gol gördü.

AVRUPA'DA 125 MAÇ OYNADI

''Kara Kartallar'', bugüne kadar Avrupa kupalarında yaptığı toplam 125 maçta, 40 galibiyet, 58 yenilgi, 27 de beraberlik aldı. Avrupa'da, bugüne kadar rakip fileleri toplam 145 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 192 gol gördü. Siyah-beyazlılar, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.

11.12.2007


 

Ertuğrul Sağlam rekora göz dikti

Beşiktaş'ta teknik direktör Ertuğrul Sağlam da gözünü siyahbeyazlı takıma en fazla puan kazandıran teknik direktör rekoruna dikti.

Grubunda son olarak Fransa'nın Olympique Marsilya takımını yenen ve puanını 6'ya çıkaran siyahbeyazlılarda teknik direktör Ertuğrul Sağlam da bu puanlarla Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Nevio Scala'yı geçti. Genç çalıştırıcı, ayrıca Galli teknik direktör John Benjamin Toshack ile aynı puana ulaşma başarısı gösterdi. Şampiyonlar Ligi'nde 4. kez mücadele eden ''Kara kartallar'', bu organizasyondaki ilk deneyimini 199798 sezonunda John Benjamin Toshack yönetiminde yaşamış ve bu sezon 6 puan toplamıştı.

11.12.2007


 

Gökdeniz 5 hafta sonra ağları sarstı

Trabzonspor'da Gökdeniz gol suskunluğunu bozdu. Ligde 5 haftalık aradan sonra G.Antepspor'a 2 gol atan Gökdeniz gol sayısını 8'e yükseltterek iddiasını sürdürdü.

Süper Lig'de Gaziantepspor'u 3-2 yenen Trabzonspor'da, Gökdeniz Karadeniz, attığı 2 gol ile takımının galip gelmesinde önemli rol oynarken, gol sayısını da 8'e yükseltti. Gol krallığı yarışında Sivassporlu Mohamed Ali ve Vestel Manisasporlu Holosko ile 8 golle ilk sırayı paylaşan Gökdeniz Karadeniz, ligde 5 haftalık aradan sonra gol atmayı başardı.

Ligde 19 puanla 11. sırada bulunan Trabzonspor, Gökdeniz'in gol attığı maçlarda ise 14 puan topladı. En son ligin 9. haftasındaki Beşiktaş maçında 1 gol atan Gökdeniz Karadeniz, Kayserispor, Ankaraspor, Denizlispor, Galatasaray ve Gençlerbirliği maçlarında gol atma başarısı gösterememişti.

Gökdeniz, yaptığı açıklamada, Gaziantepspor maçının stresli bir biçimde geçtiğini ve rakipleri karşısında önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, ''Galip geldiğimiz için çok mutluyuz'' dedi. Artık önlerindeki maçlara bakacaklarını ifade eden Gökdeniz, şöyle konuştu:

''Ama ben Trabzon'a, Trabzonspor'u sevenlere şu mesajı vermek istiyorum; artık birlik ve beraberlik zamanı. Güçlü bir Trabzonspor istiyorsak, geçmişte nasıl birlik beraberlikle 6 defa şampiyon olduysak, aynı birlik beraberliği sağlayıp 7, 8, 9 ve 10. şampiyonlukları almamız gerekiyor. Gelin hep birlikte, barışmış bir vaziyette, herkes birbirini sevip sayarak Trabzonspor'a sahip çıksın.''

UMUT'TAN REKOR

Trabzonspor'un golcü oyuncusu Umut Bulut, lig tarihinin en erken gollerinden birini bu maçta 17. saniyede attı.

11.12.2007


 

Sivas inandı, başardı

Denizlispor'u 2-0 yenerek liderlik koltuğunu G.Saray'dan devralan kırmızı-beyazlı ekibin başkanı Mecnun Otyakmaz, "Ligi mümkün olduğu kadar en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Bu şampiyonluk da olabilir, Avrupa Kupaları da olabilir" dedi.

Sivasspor'u birinci lige taşıyan başkan olarak tarihe geçen Mecnun Otyakmaz, 3 sezondur birinci ligde mücadele eden takımını zirveye çıkararak büyük bir başarıya imza attı. Anadolu takımlarından Sivasspor'un başkanlığına 7 Mayıs 2004 tarihinde seçilen Mecnun Otyakmaz, Sivasspor'a önemli başarılar kazandıran başkan olarak tarihe geçti. Otyakmaz'ın başkanlığında başarılı bir dönem geçiren Sivasspor, tesisleşme, kurumsallaşma, altyapı gibi konularda da önemli gelişme kat etti.

TAKIMI 2. LİGDEN ALDI

Sivasspor'un Otyakmaz dönemindeki en önemli başarısı, 2004-2005 futbol sezonunda teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde İkinci Lig (A) Kategorisi'ndeki şampiyonluk oldu. Sivasspor, ikinci ligi 74 puanla şampiyon olarak tamamlayarak tarihinde ilk kez birinci lige çıktı. Sivasspor camiasına, kırmızı beyazlı ekibin kurulduğu 1967 yılından itibaren ilk kez birinci lige çıkma sevincini yaşatan Otyakmaz ve ekibi, bu sezon (2007-2008) da takımını Turkcell Süper Lig'in zirvesine taşıyarak önemli bir başarıya imza attı.

ZİRVE YOLCULUĞU

Birinci ligdeki ilk sezonunu 8'inci, ikinci sezonunu 7'nci sırada tamamlayan, üçüncü sezonunda ise teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde başarılı bir grafik çizen Sivasspor'un kulüp başkanı Otyakmaz, takımı ilk kez birinci ligde liderlik koltuğuna oturtan başkan olarak da tarihe geçti. Kısıtlı imkanlarla, kadro yapısıyla Turkcell Süper Lig'de başarılı bir performans sergileyen Sivasspor, bu sezon Otyakmaz'ın başkanlığında, teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde, 15 hafta sonu itibariyle Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'u geride bırakarak 34 puanla zirveye yerleşti.

BAŞARIDA HERKESİN PAYI VAR

Mecnun Otyakmaz, yaptığı açıklamada, başarılarında yönetimden teknik heyete, futbolculardan taraftara kadar herkesin büyük katkısı olduğunu belirterek, bu başarının tesadüf olmadığını kaydetti. Başarının devamı için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini kaydeden Otyakmaz, ''Ligi mümkün olduğu kadar en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Bu şampiyonluk da olabilir, Avrupa kupaları da olabilir. Başarı bize mutluluk verecektir'' dedi.

11.12.2007


 

Albayrak: Kesin aday değilim

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, genel kurulda aday olmayacağı yönündeki kararının kesin olduğunu, bu saatten sonra kararını değiştirip yeni bir kararla Trabzonspor taraftarının, delegesinin karşısına çıkmak istemediğini söyledi.

Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce kararını verdiğini, yeni gelecek yönetimin Trabzonspor'a ve Türk futboluna hayırlı olmasını dilediğini belirterek, ''Neden aday olmadığımız konusu uzun mesele. Bu saatten sonra kararımı değiştirip yeni bir kararla Trabzonspor taraftarının karşısına çıkmak istemiyorum. İleride zaman zemin müsait olursa hizmet ederiz. Hizmet de sadece başkanlıkla ilgili değil'' dedi.

KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM

Albayrak, kimseye bir kırgınlığının olmadığını kaydederek, ''Niye kırgın olacağım. Öncelikle bizi ezici çoğunlukla yönetime getiren delegelere, Trabzonspor taraftarına, camiasına, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum, ama tabii ki şehirde eksiklerimiz var. Birlik ve beraberlik kongre zamanı değil her zaman olmalı. Bizler, çalıştığımız süreçte bunu göremedik maalesef. Camiamızda hazımsız insanlar var. Delegenin seçtiği insanları herkes hazmetmeli, sindirmeli'' diye konuştu.

YENİ STADIN TAKİPÇİSİYİM

Stat projesinin Trabzonspor'un 100 yıllık projesi olduğunu belirten Albayrak, bu proje için ilk adımı attıklarını ve projenin takipçisi olacaklarını kaydetti. Albayrak, benzin istasyon projesiyle Trabzonspor'a 15 yılda 60 milyon YTL kaynak sağlanacağını da belirtti.

11.12.2007


 

Ankaragücü FIFA'ya gidiyor

Ankaragücü, Kasımpaşa maçında elle atıldığını iddia ettikleri gol için FIFA'ya gidiyor.

Geçen hafta Kasımpaşa ile oynanan Turkcell Süper Lig karşılaşmasının orta hakemi FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli ve yine FIFA kokartlı kıdemli yardımcı hakem Ekrem Kan'ı FIFA'ya şikayet edecek sarı-lacivertliler, maç görüntülerini de FIFA'ya gönderecek. Ankaragücü Başkanvekili Serdar Özersin, yaptığı açıklamada, çok açık bir şekilde elle atılan golü geçerli sayan ''FIFA Top Class'' hakeminin bu unvanı hak etmediğini söyledi.

11.12.2007


 

Rüştü'nün yeğeni kazada öldü

Milli takımın ve Beşiktaş'ın kalesini koruyan Rüştü Reçber'in kendisiyle aynı adı taşıyan amcasının oğlu, Antalya'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Antalya'da gece meydana gelen trafik kazasında Rüştü Reçber'in (22) kullandığı 34 EV 5881 plakalı otomobil, yağış nedeniyle yolun kayganlaşması sonucu refüjde bulunan elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle diğer yola geçen araç, karşı yönden gelen Muzaffer Özdemir yönetimindeki 32 FF 488 plakalı tırın altına girdi. Kaza sırasında otomobilden fırlayan Reçber'in olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi.

11.12.2007


 

G.Saray taraftarı 50 koltuk kırdı

Fenerbahçe Kulübü, sarı-lacivertli ekibin Galatasaray ile yaptığı derbi maçın ardından, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı-kırmızılı takımın taraftarlarının bulundukları tribünde oluşan hasarı açıkladı.

Maç sonrasında Migros kale arkası tribününün sağ tarafındaki misafir takım seyirci bölümünde yapılan tespitlerin ardından 50 plastik seyirci koltuğunun kullanılamaz hale geldiğinin belirlendiği bildirildi. Koltukların yanı sıra 5'er aynanın, rezervuarın ve körüklü sifonun, 6 WC kabininin, 3 klozet kapağının, 4'er sabunluğun ve yönlendirme tabelasının, 2 çöp kovasının, 1 alçıpanın ve 11 peçeteliğin kullanılamaz hale geldiği de belirtildi.

11.12.2007


 

Bülent Uygun hayat kurtardı

Sivas'ta kaldığı otelin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulunan kişiyi, caddeden otomobili ile geçerken olayı gören Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, çatıya çıkarak ikna etti

Gültepe Mahallesi Toptancılar Sitesi yakınlarındaki bir otelde kalan 56 yaşındaki Ali Osman Öksüz, işini taşeron olarak yaptığı firmadan alacağı parayı tahsil edemediği iddiasında bulundu. Alacaklarını tahsil edememesi üzerine borçlarının arttığını ve mağdur olduğunu ifade eden Öksüz, 3 katlı otelin çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

11.12.2007


 

Erol Doyuran ödülünü aldı

Türkiye'nin ve İstanbul'un tanıtımına büyük katkılar sağlayan ve Türk Atletizminin gelişmesinde önemli yeri olan 29. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu’nun “Basın Teşvik Ödülleri” sahiplerini buldu.

Yarışmada dereceye girenler, değerlendirmeye alınan 100’ün üzerinde eser arasından seçildi. Yorum dalında ödül kazanan Spor Müdürümüz Erol Doyuran'a plaketini İstanbul İl Spor Müdürü Tamer Taşpınar verdi.

11.12.2007


 

Yeni lider Sivas

Turkcell Süper Lig'in 15. haftasında, derbi maçta Kadıköy'de Galatasaray'ı 2-0 yenen Fenerbahçe, ezeli rakibinin ligdeki yenilmezlik unvanını sona erdirirken aynı zamanda liderlikten de indirdi. Fenerbahçe, bu galibiyetle puanını 31'e çıkartarak 3. sıradaki yerini korudu ve ezeli rakibi Galatasaray ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi. Galatasaray ise bu yenilgiyle yenilmezlik unvanını yitirirken, aynı zamanda liderlikten de oldu. Ligde 9. hafta sonunda lider olan ancak daha sonra liderliği Galatasaray'a kaptıran Sivasspor, sahasında Denizlispor'u 2-0 yenerek, 7 hafta sonra yeniden liderliğe yükseldi.

Sahasında yaptığı 8 maçtan da 3 puanla ayrılan kırmızı-beyazlılar, 15. hafta sonunda ligde yeniden ilk sıraya yerleşti. Haftanın ilk maçında Bursaspor'a konuk olan Beşiktaş, zorlu deplasmandan 1-0 galip gelmesini bildi ve ligde 4. sıradaki yerini korudu. Trabzon'da yapılan ve 17. saniyeyle sezonun en hızlı golünün atıldığı maçta ise Trabzonspor, Gaziantepspor'u 3-2 yendi. Bu maçta her iki takımın da 1'er penaltı kaçırdı.

TOPLU SONUÇLAR

Bursaspor-Beşiktaş: 0-1

Ankaragücü-Kasımpaşa: 2-2

Çaykur Rizespor-Kayserispor: 0-0

Fenerbahçe-Galatasaray: 2-0

İstanbul B. B.-Gençlerbirliği: 0-0

Gençlerbirliği OFTAŞ -Ankara: 0-0

Konyaspor-Vestel Manisaspor: 4-2

Sivasspor-Denizlispor: 2-0

Trabzonspor-Gaziantepspor: 3-2

15. HAFTANIN MAÇLARI

14 Aralık Cuma: 20.00 Galatasaray-Sivas, 15 Aralık Cumartesi:14.00 Gaziantep-Konya, 14.00 Ankara-Çaykur Rize, 19.00 Trabzon-İstanbul B.B. 16 Aralık Pazar: 14.00 Denizli-Gençlerbirliği OFTAŞ, 14.00 Kayseri-Bursa, 14.00 Kasımpaşa-Vestel Manisa, 15.00 Gençlerbirliği-Fenerbahçe, 19.00 Beşiktaş-Ankaragücü.

Seyhan ŞENTÜRK

11.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri