Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Prof. Zaim duâlarla

‘’Hocaların Hocası’’ ve ‘’İktisadın Duayeni’’ olarak tanınan ve lenf kanseri sebebiyle önceki gün İstanbul’da vefat eden Prof. Dr. Sabahattin Zaim son yolculuğuna duâlarla uğurlandı. Zaim’in cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.


TÜBİTAK Başkan Danışmanı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Prof. Dr. Erdoğan Teziç’in görev süresinin 8 Aralık’ta dolmasıyla boşalan YÖK üyeliği ve Başkanlığına ODTÜ Sosyoloji Bölüm

YÖK Başkanvekili Ertepınar istifa etti

YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Aybar Ertepınar, bu görevinden istifa etti. Ertepınar ayrıca, YÖK üyeliğinden de istifa etmeye hazırlandığını bildirdi.


  Cilvegözü kapısı yenilendi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından inşa edilen Cilvegözü Sınırkapısı Tesisleri önceki gün düzenenen törenle açıldı.


  Ankara’da 1 terörist ölü ele geçirildi

Ankara’da yasadışı bir örgüte yönelik operasyonda, bir terörist ölü ele geçirildi. Çıkan çatışmada, 2 polis memuru da yaralandı.


  Türkiye, 12 Eylül zihniyetinden kurtulamadı

Mazlum-Der Batman Şubesi, son dönemde yaşanan gelişmelere bakıldığında insan hakları açısından çok olumlu gelişmeler göremediklerini kaydetti.


  Devlet kurumları özgürlüğe direniyor

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, devlet kurumlarının insan haklarıyla ilgili yenilikleri uygulamakta zorlandığını belirterek, “Kurumlarımızın zihniyet devrimine ihtiyaçları vardır” dedi.


  Türk-İş’in yeni Başkanı Kumlu

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) başkanlığına Mustafa Kumlu seçildi. 361 delegenin oy kullandığı seçimlerde Kumlu, 214 oy alarak başkan oldu.


  Çelik: Reform çalışmaları geleceği kurtarma mücadelesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Reformu çalışmalarının geleceği kurtarma, dizayn etme ve sürdürülebilir noktaya taşıma mücadelesi olduğunu belirterek, ‘’Bir yerden bir şey kaçırma düşüncesi yok’’ dedi.


  Eğitim sorununu çözmeden problemler çözülmez

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ‘’Türkiye’de eğitim sorununu çözmeden ne ekonomik ne de siyasi problemleri çözemeyiz’’ dedi.


  Zehir tacirlerine darbe

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yapılan yol kontrollerinde 31 kilo 290 gram esrar ele geçirildi.


  Gülnar’da 35 kaçak yakalandı

Mersin’in Gülnar ilçesinde, 35 kaçak ile kaçakları yasa dışı yollarla yurt dışına götüreceği öne sürülen 2 kişi yakalandı.


  Reklâmlar çocukları olumsuz etkiliyor

İngiltere’de hükümetin, çocuklara yönelik reklâmların olumsuz etkileri üzerinde kapsamlı bir araştırma başlattığı açıklandı.


  Çevre bilinci için pilot proje

Diyarbakır Valiliği, çevrenin korunması, kirliliğin önlenmesi ve çevre bilincinin geliştirilmesi amacıyla ilköğretim okullarına yönelik ‘’Uygulamalı Çevre Eğitimi Pilot Projesi’’ni hayata geçirdi.


  Anneler kursta okumayı öğrendi

Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Gölbaşı beldesindeki Kur’ân kursuna giden 110 kadın, okuma yazma ve Kur'ân-ı Kerim'i öğrendikten sonra çocuklarını da okula göndermeye başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri