Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kosova’da sona doğru

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, AB’nin BM Güvenlik Konseyi kararı olmaksızın Kosova’nın bağımsızlığını tanımaya hazır olduğunu söyledi. Bildt, AB dışişleri bakanlarını buluşturan Genel İşler ve Dış İlişkiler Konseyi’ne girişinde yaptığı açıklamada, bu konuda AB’de “fiili görüş birliği” bulunduğunu belirterek, 27 üyeden sadece birinin çekincesi olduğunu bildirdi.


Fransa’da Kaddafi krizi

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Libya lideri Albay Muammer Kaddafi’nin başlayacak resmî ziyaretini eleştiren, insan haklarından sorumlu Devlet B

ABD ırk ayrımcılığından sabıkalı

ABD’de 250 yurttaş hakları derneğinin şemsiyesi ‘’ABD İnsan Hakları Örgütü: U.S. Human Rights Network’’, ülkede ırk ayrımcılığının derin boyutta olduğ


  Musa Kale, Taliban’ın elinden çıktı

Afganistan’da koalisyon güçleri ve Afgan askerleri, Şubat ayından beri Taliban’ın elinde olan Musa Kale kasabasında kontrolü ele geçirdi.


  Türkiye, Ofek’i nasıl ihaleden çıkardı?

Jerusalem Post gazetesi, uydu projesinde, Türkiye’nin İsrail Havacılık ve Uzay Sanayiinin gelişmiş Ofek uydu modellerinden birinin satımına ilişkin teklifini devre dışı bırakmasının, “İsrail üzerinde casusluk yapılmaması şartının” kabul edilmemesinden kaynaklandığını belirtti.


  İran-ABD yeniden masada

ABD ile İran arasında Irak’ın güvenliğine ilişkin yeni görüşmelerin 18 Aralıkta yapılacağı bildirildi.


  BM'den yardım çağrısı

BM, 2008 yılında insani yardım amacıyla 3,8 milyar dolara ihtiyaç olacağını bildirdi.


  Hacılar için raylı sistem

Suudi Arabistan hükümeti, 5 milyon hacıyı mukaddes mekânlar arasında taşıması ve yaklaşık 5 milyar 350 milyon dolara mal olması planlanan demiryolu projesi hazırladı. Suudi Arabistan Belediye ve Köy İşleri Bakan Yardımcısı Habib Zain El Abidin’in verdiği bilgiye göre, Mekke’de Mina, Arafat, Müzdelife arasında 5 “monorail” tren sistemi yapılması planlanıyor.


  28 hacı adayı vefat etti

Suudi Arabistan’ın Mekke ve Medine şehrinde ölen Türk hacı adaylarının sayısı 28’e yükseldi.


  Liseli Rumlar Türkçe öğreniyor

Kıbrıs Rum kesimindeki lise öğrencilerinin Türkçe dersine ilgisinin her geçen yıl arttığı, bu yıl her 15 öğrenciden birinin Türkçe öğrendiği bildirildi.


  Özgür toplum için özgür basın şart

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin 14 ülkeyi kapsayan araştırmasında, katılımcıların yüzde 56'sının basın özgürlüğünün önemli olduğunu düşündüğü ortaya çıktı.


  Kâbe'de 1 milyon Kur'ân dağıtıldı

Hac sezonunun başlaması ile 180 farklı ülkeden milyonlarca hacı adayının akın ettiği Kâbe'de bir milyon Kur'ân-ı Kerim dağıtıldı.


  Açlığı kitap yiyerek gidermişler

Çin’in kuzeyindeki bir madende 5 günden fazla mahsur kaldıktan sonra kurtarılan 11 madenci, açlıklarını gazete, kitap ve deri kemer yiyerek bastırdıklarını anlattı.


  Suriye Facebook'u yasakladı

Suriye makamları, internetin popüler sosyalleşme sitesi Facebook'a erişimi, İsrail'in sızabileceği endişesiyle engelliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri