Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail tankları Gazze’de

İsrail tank ve buldozerleri, Filistinli militanları yakalama gerekçesiyle Gazze Şeridine girdi. Hava saldırılarıyla başlatılan ve çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybetmesine veya yaralanmasına yol açan operasyonun, Annapolis sonrası barış görüşmelerinin başlamasından bir gün önce gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

Gazze’nin güneyinin yaklaşık bir kilometre içinde düzenlenen operasyon sırasında İsrail askerleriyle Hamas üyeleri arasında RPG’ler ve havan toplarının kullanıldığı çatışma çıktığı kaydedildi.

Birçok evin çatısına İsrail askerlerinin konuşlandığı operasyonda evlerde yapılan aramalarda yaklaşık 60 kişinin de gözaltına alındığı belirtildi. İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, bu kişilerin sorgulanmak için gözaltına alındıkları bildirildi.

İsrail’in, sabah erken saatlerde de Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava akınında bir İslami Cihad üyesi ölmüş, en az 2 kişi yaralanmıştı.

Bu arada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzey ve güneyinde sürdürdüğü operasyonda İslami Cihad’ın 3 mensubu daha öldürüldü.

Beyt Hanun’da düzenlenen hava operasyonunun ardından, Gazze’nin güneyindeki Han Yunus’tan sınır içlerine giren tanklar eşliğindeki İsrail birliklerinin operasyonunda 3 İslâmî Cihad mensubu öldürüldü. Bölgede çatışmaların yoğun olarak sürdüğü, ölü sayısının artabileceği bildirildi.

Bölgede İslami Cihad mensupları ile İsrail askerleri arasında yoğun çatışmalar meydana geldiği belirtilirken, İsrail tanklarının İslami Cihad mensuplarının bulunduğu bölgeye ateş açtığı, tank ateşinde İslâmî Cihad’ın askeri kanadı Saraya El Kuds militanlarından 3’ünün öldüğü bildirildi.

İsrail uçakları, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun’da dün sabaha karşı bir grup

İslâmî Cihad mensubuna ateş açmış, ateşte bir İslâmî Cihad mensubu ölmüş, ikisi yaralanmıştı. Saraya El Kuds, ölen üyesinin 26 yaşındaki Hüssam Zeki Salih Nuan olduğunu bildirmişti. Böylece dün sabahtan bu yana öldürülen İslâmî Cihad bağlısı sayısı 4’e çıktı.

Yerel kaynaklar, İsrail’in 2005 yılında Gazze’den çekilmesinin ardından ilk kez bu denli geniş çaplı bir operasyon düzenlediğini belirtiyor.

İsrail ordusu sözcülüğü, operasyonun terör eylemlerine karşı rutin bir operasyon olduğunu söylemişti.

Çatışmalarda, militanların fırlattıkları tanksavar mermilerinin de 4 İsrail askerinin yaralanmasına yol açtığı kaydedildi. İsrail askerlerinin yaralarının hafif olduğu ve Ber Şeva’daki Soroka Hastanesine kaldırıldıkları bildirildi.

/ GAZZE

12.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail tankları Gazze’de

  Cezayir’de bombalı gün

  Talat, Türk dünyasının desteğini istedi

  İki kriz adamın buluşması Fransa’yı gerdi

  İstanbul dönüşü Enver İbrahim’e gözaltı

  CIA ajanı işkenceyi savundu

  Allavi’ye suikast saldırısı

  1 Amerikan askeri öldürüldü

  Irak daimî üslere karşı

  ABD'de sigara yasağı giderek yayılıyor


 Son Dakika Haberleri