Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat, Türk dünyasının desteğini istedi

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rusya’nın Kıbrıs konusunda kayıtsız şartsız Kıbrıs Rum yönetimini desteklediğini ve bundan üzüntü duyduklarını ifade ederek, Rusya’nın KKTC’ye karşı tavrını değiştirmesinde Türk dünyasının desteğini istedi.

Talat, “Türk dünyasından isteğimiz, arzumuz, ricamız, etkisini ve yetkisini kullanarak Rusya’nın bu tutumunu değiştirmesinde bizlere yardımcı olmasıdır” dedi.

7. Türk Dünyası Ekonomi, Bilişim ve Kültür Forumu Lefkoşa’daki Yakın Doğu Üniversitesinde (YDÜ) başladı. Cumhurbaşkanı Talat, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan forumun açılışında yaptığı konuşmada, forumun kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, KKTC’nin dünyada hak etmediği haksız izolasyonlara maruz kaldığını, izolasyonların kalkmasında Türk dünyasının katkısının önemli olduğunu söyledi.

Talat, nüfusunun yüzde 10’u Türk olan Rusya’nın, Kıbrıs Türklerinin tecritten kurtulması ve Kıbrıs sorununa hakkaniyet ölçüleri çerçevesinde bir çözüm bulunmasında katkılarının sağlanmasının Türk dünyasının desteğiyle daha mümkün bir hale gelebileceğini de ifade etti.

Kıbrıs sorununun bir an önce ve acil bir şekilde çözümünü istediklerini dile getiren Talat, izolasyonların kaldırılmasının çözüm sürecine çok önemli katkısı olacağını kaydetti.

/ LEFKOŞA

12.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail tankları Gazze’de

  Cezayir’de bombalı gün

  Talat, Türk dünyasının desteğini istedi

  İki kriz adamın buluşması Fransa’yı gerdi

  İstanbul dönüşü Enver İbrahim’e gözaltı

  CIA ajanı işkenceyi savundu

  Allavi’ye suikast saldırısı

  1 Amerikan askeri öldürüldü

  Irak daimî üslere karşı

  ABD'de sigara yasağı giderek yayılıyor


 Son Dakika Haberleri