Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

104 yıllık fırsat kaçtı

Beşiktaş, 104 yıllık tarihinde eline geçirdiği en büyük fırsatı teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın korkaklığı yüzünden kullanamadı. Porto karşısında alınacak bir galibiyet Beşiktaş'a hem Şampiyonlar Liginde 2. tur kapısını açacak, hem de kulübün kasasına en 5-10 milyon dolar gelir getirecekti. Ancak Sağlam'ın tecrübesizliği ve sahada mücadele eden 11 futbolcunun hırslı ve inançlı olmaması sonucu tatlı rüya erken bitti. Böylece Avrupa mücadelesinde erken havlu atan siyah-beyazlılar Marsilya'nın gerisinde kalarak UEFA Kupası'na da katılamadı.

Maalesef her yıl yaşanan ve milyonlarca dolara mal olan transfer savurganlığı bu yıl da kendini gösterdi. Sezon başından bu yana birkaç maç oynayan ve yaptığı hatalarla Beşiktaş'a önemli puan kayıpları yaşatan Diatta ve İspanya'dan geldiği günden bu yana henüz 90 dakika yüzü görmeyen Hurgain Türkiye'de sıradan futbolcular arasında değil mi? Ertuğrul Sağlam bizzat çıplak gözle izlediği bu iki oyuncuya kefil olarak transfer ettirme hatasına düştü.

Sadece bunlar mı? Fenerbahçe'den gelen Rüştü Reçber ve Mehmet Yozgatlı bu sezon kaç maçta forma giydi? Bir elin parmaklarını geçmez. Beşiktaş yönetimi nedense Fenerbahçe'nin işe yaramaz diye sözleşmelerini uzatmadığı bu tip futbolculara hem de büyük ücretler ödeyerek, transferden anlamadığını gösterdi.

Hele hele Alex'ten birkaç gömlek üstün iddiasıyla büyük gürültülerle getirilen 34 yaşındaki Ricardinho'yu gören var mı? 15 haftalık maratonda ilk 11'de sahaya çıktığını hatırlamıyoruz. Üstelik amatör bir futbolcunun bile yapmayacağı biçimde elini antremanda kırdı ve ilk yarıyı kapattı.

Yıldırım Demirören yönetimi yanlış kararlarla kulübe büyük zararlar verdi. Sözleşmesi bitmeden görevden alınan İspanyol teknik direktör Del Bosque'nin davası devam ediyor. Dava bitiminde Bosque'nin yüklü bir tazminat alacağı ileri sürülüyor. Yanlışlar transferler yüzünden kulübün borcu bir hayli kabardı. Sadece başkan Demirören'in şahsi alacağı milyonlarca doları buluyor. 4 yıldır şampiyonluk özlemi ile yanıp tutuşan tribünler bu yönetimin istifasını her maçta yaptığı toplu gösterilerle dile getiriyor. İşte böyle bir Beşiktaş'ı ancak Şampiyonlar Liginde 2. tura çıkılmasıyla düzlüğe çıkarmak mümkündü. Şimdi Süper Ligde elde edeceği derece merak ediliyor.

Erol DOYURAN

13.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Turu Rüştü hediye etti

  Beşiktaş deplasmanda kayıp

  Başarılı sporcuya müjde

  F.Bahçe potada R. Madrid önünde

  Dereli: Reyting için belden aşağı vuruyorlar

  Kalli: Tekrar lider olacağız

  Şener: Seçilirsem Trabzon iyi yerlere gelir

  Mesut Bakkal'dan sürpriz istifa

  104 yıllık fırsat kaçtı


 Son Dakika Haberleri