Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Sanayinin önü açılsın

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, ‘’Türk sanayinin önünü açın. Ayaklarımızın altındaki çakıl taşlarını kaldırın’’ dedi.

Kudatgobilik, Ankara’da toplanan TİSK 23. Genel Kurulu’nda yaptığı açılışında, konfederasyonun 22 iş kolunda kamu ve özel sektör sendikalarını bir arada bulundurduğunu, 9 bin 700 firmada çalışan 1 milyon 200 bin çalışanları bulunduğunu söyledi. Türkiye’nin 126 ülkeye ihracat yapar durumda olduğunu belirten Kudatgobilik, bu neticenin alınmasında siyasi istikrarın ve Türk sanayinin büyük gayretleriyle birlikte Türk işçisinin de emeğinin büyük olduğunu dile getirdi.

Büyümenin istihdama etkisinin çok zayıf olduğunu anlatan Kudatgobilik, bugün Türkiye’nin en büyük sorunun işsizlik olduğunu, işsiz sayısının 5,5 milyona ulaştığını söyledi. Her 5 kişiden birinin işsiz olduğuna dikkati çeken Kudatgobilik, bu konunun çözüm bekleyen birinci sorun olduğunu kaydetti. Kudatgobilik, istihdam üzerindeki yükler, çalışma mevzuatının katılığı, bürokratik formalitelerin çokluğu gibi sebeplerle işverenlerin yeni işçi çalıştırma fikrinden uzaklaştıklarını ifade etti.

‘’Lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini’’, ülkenin sıçrama yapabilmesi için gelişmesi gerektiğini belirten Kudatgobilik, ‘’Kalkınmada sıçrama yapmak, sanayinin lokomotif gücüne bağlıdır. Bunun için kalkınma vizyonuna ve büyüme stratejisine ihtiyacımız var’’ diye konuştu.

Türkiye’de bugüne kadar mali politikaların önde tutulduğunu dile getiren Kudatgobilik, ülkede ihracata dayalı sanayiye dönmeye ihtiyaç olduğunu söyledi. ‘’Türkiye’yi coşturacak yasalara, prangaları olmayan bir sanayiye ihtiyaç var’’ diyen Kudatgobilik, ‘’Sanayi ve istihdamın önünü kapamayan her türlü yasaya destek olacağız’’ dedi.

“YA ÜYE OLURUZ, YA YOLUMUZDA GİDERİZ’’

Avrupa Birliği (AB) ile olan ilişkilerini de değerlendiren Kudatgobilik, Sarkozy ve Merkel’in açıklamalarının ‘’kabul edilemez’’ olduğunu söyledi. Kudatgobilik, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘’Türk sanayicileri olarak ikinci sınıf bir AB üyeliğinde yokuz. Ya üye oluruz, ya yolumuzda gideriz. Böyle ikinci sınıf bir üyeliği kabul edemeyiz. İkiyüzlü, çifte standartlı bir Avrupa’ya girmek istemeyiz. Sayın Başbakan, Türk sanayinin önünü açın. Ayaklarımızın altındaki çakıl taşlarını kaldırın. Böylece Türk çalışanlarıyla coşalım, koşalım, ülkeyi zafere taşıyalım.’’

/ ANKARA

16.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sanayinin önü açılsın

  Enflasyon hedefi yüzde 4

  “Sanayici önünü göremiyor”

  TESK: Hükümet piyasaları canlandırmalı

  Kömürcüler satış yapamıyor

  Şimşek, IMF’yi Türkiye’ye dâvet etti

  Otomotivde yıl sonu kampanyaları

  25 yılını dolduran şirketlere başarı belgesi

  Boydak’a istihdam ödülü

  Ülker müşteri memnuniyetinde lider

  Vergi borçlularına haciz

  Fitch, Kuveyt Türk’ün notunu arttırdı

  İşsizlik ödeneği alanlar dikkat!

  ABD ekonomisinde durgunluk ihtimali büyüyor


 Son Dakika Haberleri