Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyon hedefi yüzde 4

DPT tarafından AB’ye katılım öncesi mali izleme süreci kapsamında her yıl hazırlanan Katılım Öncesi Ekonomik Program Yüksek Planlama Kurulundan çıktı. Programda, orta vadede yüzde 4 civarında bir enflasyon hedefi uygun görülüyor.

Devlet Planlama Teşkilâtı (DPT) tarafından Avrupa Birliği’ne (AB) katılım öncesi malî izleme süreci kapsamında her yıl hazırlanan Katılım Öncesi Ekonomik Program (KEP) Yüksek Planlama Kurulundan (YPK) çıktı. Makro ekonomik göstergeleri kapsayacak şekilde hazırlanan programa göre, yüksek oranda faiz dışı fazla verme politikasına devam edilecek. Bir taraftan kamu dengelerini iyileştirecek borç stokunun azaltılması gözetilirken diğer taraftan da dezenflasyon süreci desteklenecek. Bu hedeflere ulaşmak üzere yüksek oranda faiz dışı fazla verme politikasına devam edilecek. Fiyat istikrarı, açık enflasyon hedeflemesi çerçevesinde yürütülecek. Bu çerçevede, Merkez Bankası kısa vadeli faiz oranlarını temel politika aracı olarak kullanmaya devam edecek. Ekonomideki yapısal dönüşüm, yüksek enflasyondan düşük enflasyona geçiş ve gelişmiş ülkelere yakınsama süreci göz önüne alınarak, orta vadede yüzde 4 civarında bir enflasyon hedefi uygun görülüyor. Enflasyon hedefine ulaşılabilmesi açısından para politikası, maliye politikası, gelirler politikası ve yapısal reformlar ile desteklenmeye devam edilecek.

2001 yılından bu yana uygulanmakta olan dalgalı döviz kuru rejimi uygulamasına 2007 yılı KEP döneminde de devam edilecektir.

/ ANKARA

16.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sanayinin önü açılsın

  Enflasyon hedefi yüzde 4

  “Sanayici önünü göremiyor”

  TESK: Hükümet piyasaları canlandırmalı

  Kömürcüler satış yapamıyor

  Şimşek, IMF’yi Türkiye’ye dâvet etti

  Otomotivde yıl sonu kampanyaları

  25 yılını dolduran şirketlere başarı belgesi

  Boydak’a istihdam ödülü

  Ülker müşteri memnuniyetinde lider

  Vergi borçlularına haciz

  Fitch, Kuveyt Türk’ün notunu arttırdı

  İşsizlik ödeneği alanlar dikkat!

  ABD ekonomisinde durgunluk ihtimali büyüyor


 Son Dakika Haberleri