Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Osmanlı arşivlerinde İnegöl

Bursa’nın İnegöl ilçesinde “ Osmanlı arşivlerinde İnegöl “ koleksiyonu İnegöl Belediyesi Kültür Sarayı’nda görücüye çıktı.

İnegöl’ün tarihi belgelerini gün yüzüne çıkarmak ve dönemin tarihine ışık tutmak için düzenlenen serginin Türkiye’de Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen ilçeler arasındaki ilk sergisi olduğu öğrenildi.

İnegöl Kent Müzesi çalışma takviminin önemli bir parçası olan “Osmanlı arşivlerinde İnegöl” sergisinin açılışında konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, serginin büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek arşivlerdeki belgeleri halk ile paylaşmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. İnegöl Belediyesi olarak, tarihi ve kültürel değerleri yaşatmayı en önemli görevlerden biri olarak gördüklerini belirten Aktaş, ‘’Osmanlı Devleti, asırlar boyunca hâkim olduğu topraklarda, unutulmaz bir tarih yazarak, maddi ve manevi kültürümüze ait eşsiz bir miras bırakmıştır. Sergi ve katalog çalışması İnegöl’ün tarihi ve kültürel önemini vurgulamak amacıyla hazırlanmıştır. “Osmanlı Arşivi’nde İnegöl” adlı sergide İnegöl’ün sosyal, kültürel ve tarihi yönlerini vurgulayan 42 konuda 75 parça belge, bir plan ve iki fotoğraf yer almaktadır” dedi.

/ BURSA

16.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sinema ve tarih sınırları aştı

  Deklanşöre, “Sinan’a saygı” ile basacaklar

  Türkçe sözlük hard diskte

  Osmanlı arşivlerinde İnegöl


 Son Dakika Haberleri