Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

ASLANTEPE 49 YIL BİZİM

G.Saray Başkanı Özhan Canaydın, Aslantepe Ali Sami Yen Stadı'nın üst kullanım hakkı için devletle 49 yıllığına anlaştıklarını belirterek, ''Yeni stadımızda belli adette maçlarda milli takımlarımıza hizmet edeceğiz. Bunun dışında ancak bizim onayımızla başka bir takım stadımızda maç yapabilir'' dedi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Aslantepe Ali Sami Yen Stadı ile Galatasaray ve Türk sporuna yeni bir eser kandıracaklarını söyledi. Türk Kalp Vakfı sponsorluğunda düzenlenen ''11 Altın Adam Yarışması''nda eylül ayı altın yöneticisi ödülünü alan Özhan Canaydın, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Aslantepe Ali Sami Yen Stadyumu projesi için devletten, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Galatasaray Kulübü'nden herhangi bir para çıkmadığını belirten Canaydın, şunları kaydetti: ''Şu an ki Ali Sami Yen Stadı yerine yeni bir stat yapılmış olsaydı. Bu şehrin göbeğinde başta trafik olmak üzere bir çok soruna neden olurdu. Şimdi Mecidiyeköy'ün silüeti tamamen değişecek ve güzelleşecek. Aslantepe'deki projemiz devlete ve vatandaşa katma değer olarak güzel şeyler kazandırıyor. Yani hiç kimseden artı bir para çıkmadığı gibi, hiç kimseye zarar vermeden yeni bir stat ve ileride alacağımız organizasyonlara öncülük edecek yeni bir proje elde etmiş oluyoruz. Projeyi engellemek isteyen kimsenin olduğunu düşünmüyorum. Olsaydı bugüne gelmezdi. Bu nedenle kızgınlıkla bazı şeyler söylemiş olduysak bile hepsini geri alıyorum, özür diliyorum.''

STAD 120 GÜN ÇALIŞACAK

Başkan Canaydın, yeni statlarıyla birlikte gelirlerinin artacağını ifade etti. Galatasaray Kulübü'nün daha önce şirketleştiğini ve kendilerinin de bu şirketlerin organizasyonu için çalışma yaptığını dile getiren Canaydın, ''Yeni stadımızla beraber çok büyük değişiklikler yaşayacağız. Her açıdan, özellikle maddi olarak Galatasaray'ın gelirlerinde büyük artış olacak. Bu stadın işletmesi için yabancı firmalarla ön anlaşmamızı imzalamış durumdayız. Bir sezonda Süper Lig, Avrupa Kupaları, Fortis Türkiye Kupası ve özel maçlar dahil en fazla 35 maç yaparız. En fazla 35 gün çalıştırmak için hiç kimse 150-170 milyon dolarlık bir yatırım yapmaz. Geri kalan günlerde çalışmayan ve en az 200 personeli olacak bir proje yapmaya kimsenin gönlü el vermez. Biz bunu en az 120 gün çalıştırmak üzere yabancı işletmeci firmalarla çalışıyoruz. Bunlar bütün gelirlerimizi artıracaktır. Şirketlerimizi toparlamak geliştirmek için çalışmalarımız hazırlanmıştır. Tahmin ediyorum ki ilklerden biri biz olacağız'' diye konuştu.

HER TAKIM MAÇ YAPABİLİR

Aslantepe Ali Sami Yen Stadı'nın üst kullanım hakkı için Gençlik Spor Genel Müdürlüğü ile 49 yıllığına anlaştıklarını belirten Özhan Canaydın, ''Yeni stadımızdaki haklarımız Fenerbahçe Kulübü'nün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı, Beşiktaş Kulübü'nün BJK İnönü Stadı'ndaki şartlarıyla aynıdır. Belli adette maçlarda milli takımlarımıza hizmet edeceğiz. Bunun dışında ancak bizim onayımızla başka bir takım stadımızda maç yapabilir'' dedi.

19.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ASLANTEPE 49 YIL BİZİM

  G.Saray'ın kulağı Atina'da

  Beşiktaş Bosque dâvâsını kaybetti

  Capello basına tanıtıldı

  Efes, Milano'ya konuk oluyor

  Gökhan ayın altın adamı oldu

  Ersun Yanal 46 yaşını kutladı

  Dondurucu soğukta kros seçmeleri


 Son Dakika Haberleri