Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

FIFA yeni yasayı beğendi

FIFA Başkanı Joseph Blatter, Spor'dan Sorumlu Bakan Murat Başesgioğlu'na mektup göndererek Yeni Futbol Federasyonu Yasası için teşekkür etti. Mektupta., yasada özellikle Bakanın denetim ve gözetim yetkisi ile genel kurulu toplantıya çağırma yetkisinin kalkması, Tahkim ve Merkez Hakem Kurullarının yönetim tarafından atanması hususlarının sevindirici olduğu belirtildi.

FIFA Başkanı Joseph Blatter, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na yazdığı mektupta, yeni Futbol Federasyonu Yasası için teşekkür ederken, ocak ayı içerisinde Türkiye'ye gelerek, kendisiyle görüşme arzusunda olduğunu bildirdi. Blatter mektubunda, yeni yasada özellikle bakanın denetim, gözetim yetkisinin ve Federasyon'u olağanüstü genel kurula çağırma yetkisinin kalkması, CAS'ın (uluslararası spor mahkemesi) tanınması, Tahkim ve Merkez Hakem Kurullarının Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu tarafından atanması hususlarının sevindirici olduğunu ifade etti.

Blatter, Bakan Başesgioğlu ile ocak ayında görüşme arzusunda olduğunu da belirterek, Türkiye'ye davet edilmesi halinde bunu kabul edeceğini belirtti. Blatter mektubunda ayrıca, Futbol Federasyonu Yasası'nın geçici 1. maddesindeki, ad okunarak oylamanın yerine, kapalı oylamanın FIFA teamüllerine daha uygun olduğunu kaydetti. Yine geçici 1. maddede yer alan, seçimlerin yenilenip, yenilenmemesinin, yasa ile düzenlenmesi yerine, genel kurul iradesiyle belirlenmesinin daha uygun olacağı tavsiyesinde bulundu. FIFA Başkanı Blatter, mevcut genel kurul tarihinin de, ocak ayında yapılacak görüşme sonrasına ertelenmesini tavsiye etti.

20.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Semih mi, Gökdeniz mi?

  FIFA yeni yasayı beğendi

  F.Bahçe-Trabzon derbisi Yıldırım'ın

  Aybaba, Rize'ye tazminat ödeyecek

  Bosque 5 milyon dolar talep ediyor

  Basketbolda derbi haftası

  Sakarya lider bitirdi


 Son Dakika Haberleri