Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Peru da IMF’den kurtuluyor

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) son müşterilerinden biri olan Peru, Şubat 2009’dan sonra IMF programını yenilemeye niyeti olmadığını açıkladı.

Perulu yetkili Javier Silva-Ruete, telekonferans aracılığıyla yaptığı açıklamada, ülkesinin 26 Ocak 2007’de IMF ile yaptığı, Şubat 2009’da sona erecek anlaşmasını yenilemeye niyeti olmadığını belirtti. Peru’nun aldığı 270 milyon dolarlık borcun geri ödenmesinden sonra bir daha borç alınmamasının planlanmadığını belirten Silva-Ruete, “bu karar, Peru ekonomisinin ne kadar sağlıklı olduğunun göstergesidir” dedi ve artık IMF kredilerine ihtiyaçları olmayacağını ifade etti.

Silva-Ruete’nin katıldığı telekonferansa iştirak eden IMF’nin Peru masası şefi Martin Cerisola ise, “bir ülkenin kötü değilde iyi nedenlerle programdan ayrılması büyük bir memnuniyet” ifadesini kullandı.

Peru’nun bu açıklaması, ciddî malî zorluklar karşısında bulunan IMF’ye yeni bir ağır darbe olarak nitelendiriliyor. 185 ülkenin üye olduğu IMF’nin son genel kurul toplantısında, yönetimden kurumun mali dengenin yeniden sağlanması için harekete geçmesi istenmişti. IMF’nin son müşterileri arasında Türkiye, Pakistan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti bulunuyor.

/ WASHINGTON

21.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Cezalar da zamlanıyor

  Hisarcıklıoğlu: Sıkıntıları aşarız

  14 bayramdır bekliyorlar

  Kasım ve Aralık'ta yağışlar arttı

  Peru da IMF’den kurtuluyor


 Son Dakika Haberleri