Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Güreşte gözler olimpiyat barajında

Türkiye serbest stilde 1, grekoromende 6 sıklette daha olimpiyat vizesi alabilmek için Avrupa Şampiyonası'nda ve eleme turnuvalarında mücadele edecek.

Türkiye, serbest ve grekoromen stil güreşte, 2008 Pekin Olimpiyatları'na tam kadroyla katılabilmek için, nisan ve mayıs aylarında yapılacak eleme turnuvalarında ve Avrupa Şampiyonası'nda mücadele verecek. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, eylül ayında yapılan Dünya Şampiyonası'nda serbest stilde takım halinde ikinci olurken, 55, 60, 66, 84, 96 ve 120 kiloda olimpiyat barajını aşmayı başaran Türk Milli Takımı, 74 kiloda da olimpiyat vizesini alarak Pekin Olimpiyatları'na tam kadroyla gitmeye son derece yakın görünüyor.

74 KİLO MÜCADELESİ

İlk olarak, 1-6 Nisan tarihlerinde Finlandiya'nın Tampere kentinde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan Serbest Güreş Milli Takımı, Dünya Şampiyonası'ndaki başarısını bu şampiyonada da devam ettirmenin yanısıra, 74 kiloda olimpiyat vizesi almak için mücadele verecek. Her sıklette 1'er sporcunun olimpiyat vizesi alacağı Avrupa Şampiyonası'nda, Türkiye 74 kiloda barajı aşamaması halinde, 18-20 Nisan tarihlerinde İsviçre'nin Martini kentinde ve 2-4 Mayıs tarihlerinde de Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenecek eleme turnuvalarında şansını deneyecek. Bu turnuvalara daha önce olimpiyat vizesi alan sporcular katılamayacak. Martini'de 4, Varşova'da ise 3 sporcu daha olimpiyat vizesi alacak.

MİLLİ TAKIMIN İŞİ ZOR

Dünya Şampiyonası'nda sadece Nazmi Avluca'nın güreştiği 84 kiloda olimpiyat barajını aşabilen Grekoromen Güreş Milli Takımı'nı ise Pekin Olimpiyatları'na tam kadro katılabilmek için zorlu mücadeleler bekliyor. Grekoromen Güreş Milli Takımı, Finlandiya'daki Avrupa Şampiyonası'ndan sonra, 9-11 Mayıs tarihlerinde İtalya'nın başkenti Roma'da ve 23-25 Mayıs tarihlerinde Sırbistan'ın Novisat kentinde yapılacak eleme turnuvalarında mücadele edecek. Roma'daki turnuvalarda sıkletlerde 4'er, Novisat'ta ise 3'er sporcu olimpiyat vizesi alacak.

BAYANLAR DA MİNDERDE

Öte yandan Pekin Olimpiyatları'nda 4 sıklette müsabakaların yapılacağı bayanlar kategorisinde ise Türkiye'nin, Avrupa Şampiyonası'nda ve eleme turnuvalarında 1 ya da 2 sporcuyla şansını deneyeceği öğrenildi. Bayanlarda olimpiyat eleme turnuvaları 16-17 Mayıs tarihlerinde Kanada'nın Edmunton kentinde ve 31 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde İsveç'in Haparanda kentinde yapılacak.

21.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AVRUPA'DA KURA GÜNÜ

  İbrahim Üzülmez: Beşiktaş'ta seviliyorum

  Güreşte gözler olimpiyat barajında

  Milan: Ronaldo satılık değil

  Vestel Manisa Beşiktaş'ı ağırlıyor

  Yanlış karar Tahkimden döndü

  Daum: Alpay beni çok üzdü

  Hidayet 13 sayı attı, Magic galip geldi


 Son Dakika Haberleri