Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

IMF ile Niyet Mektubu’nda anlaşıldı

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, stand by düzenlemesinin 7’inci gözden geçirmesi kapsamında Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yürütülen değerlendirme çalışmalarının tamamlandığını ve görüşmeler sonucunda bir Niyet Mektubu taslağı üzerinde genel hatlarıyla mutabakat sağlandığını bildirdi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF Türkiye Masası Şefi Lorenzo Giorgianni ile Hazine Müsteşarlığında ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Şimşek, ‘’stand by düzenlemesinin 7’inci gözden geçirmesi kapsamında IMF ile yürütülen değerlendirme çalışmalarının tamamlandığını ve görüşmeler sonucunda bir Niyet Mektubu taslağı üzerinde genel hatlarıyla mutabakat sağlandığını’’ bildirdi.

Gözden geçirme çalışmaları kapsamında son ekonomik gelişmeler, yapısal reformlarda kaydedilen ilerlemeler ve 2008 yılı hedeflerinin ele alındığını belirten Şimşek, bu bağlamda makro ekonomik performans, kamu maliyesi ve para politikası uygulamaları değerlendirilerek, 2007 gerçekleşmeleri ve 2008 yılı program hedefleri üzerinde durulduğunu söyledi.

Bakan Şimşek, yapısal reform programı kapsamında ise sosyal güvenlik, vergi idaresi ve mali sektör alanları üzerindeki reformlar üzerinde durulduğunu vurguladı.

/ ANKARA

22.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2008’de yatırım beklentisi

  IMF ile Niyet Mektubu’nda anlaşıldı

  TCDD’nin 2008 hedefi 81 milyon yolcu

  Toryum ve uranyum zenginiyiz

  Elektriğe zam sinyali


 Son Dakika Haberleri