Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Elektriğe zam sinyali

ANKARA - Elektrik enerjisinin alım satımından sorumlu kamu şirketi, Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş. (TETAŞ), dağıtımdan sorumlu kamu şirketi Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (TEDAŞ) verdiği elektriğin toptan satış fiyatını 1 Ocak’tan itibaren arttırdı.

Söz konusu artışın vatandaşa yansıyıp yansımayacağı ya da yansıtılması durumunda zammın hangi oranda olacağı konusu önümüzdeki hafta netleşecek.

Edinilen bilgiye göre, maliyetlerinin arttığını gerekçe gösteren TETAŞ, uğradığı zararı telafi etmek için TEDAŞ ve 20 dağıtım bölgesine sattığı elektrikte yüzde 10,4’lük zam talebinde bulundu ve kuruma sattığı elektriğin kilowattsaatini 8,63 YKr’den 9,53 YKr’ye çıkartılmasını istedi.

Çarşamba günü yaptığı toplantıda konuyu değerlendiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, TETAŞ’ın talebini olumlu karşıladı. EPDK, bu kararını birkaç güne kadar TETAŞ’a bildirecek ve Kurul kararı Resmi Gazete’de yayımlanacak.

Bu çerçevede 1 Ocak 2008 tarihinden geçerli olmak üzere TETAŞ, TEDAŞ’a, EPDK’nın kabul ettiği yeni tarifeden elektrik verecek. 2008 yılı içerisinde yeni bir durum değerlendirmesi yapılarak, gerekli görülürse yeni fiyatlar belirlenebilecek.

/ ANKARA

22.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2008’de yatırım beklentisi

  IMF ile Niyet Mektubu’nda anlaşıldı

  TCDD’nin 2008 hedefi 81 milyon yolcu

  Toryum ve uranyum zenginiyiz

  Elektriğe zam sinyali


 Son Dakika Haberleri