Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Operasyon istemiyoruz

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ve Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani düzenledikleri ortak basın toplantısında, “Operasyonları kınıyoruz. Bir an önce durdurulmasını istiyoruz” dediler.

Düzenlediklerini ortak basın toplantısında konuşan Irak Devlet Başkanı Celal Talabani meseleyi büyütmek istemediklerini söylerken Bölgesel Kürt Yönetimi’nin Başkanı Mesud Barzani, çok sayıda vatandaşlarının öldüğünü iddia ederek operasyonları kınadı.

Irak Cumhurbaşkanı Talabani ile Kuzey Iraklı Kürt lider Barzani, sınır ötesi operasyonlara karşı tavır belirlemek üzere Süleymaniye’ye bağlı Dukan kasabasında bir araya geldi.

Talabani sorular üzerine “Terör örgütüne karşı Türkiye’nin kendisini savunmasına hak veriyoruz. Biz Türkiye’nin hassasiyetlerini de biliyoruz. Sessiz kalmıyoruz ancak savaş ilân edecek değiliz” dedi.

Talabani, sınır ötesi operasyonlar öncesi herhangi bir anlaşma yapılıp yapılmadığı konusundaki soruya da bir anlaşmanın sözkonusu olmadığını savundu. Talabani, Türkiye’ye nota verdiklerini ancak olayı büyütmek istemediklerini söyledi. “Türkiye’den dostluk elini uzatmasını istiyoruz” diyen Talabani, sorunun çözümünün orta yolun bulunarak sağlanmasını istedi.

Barzani ise , sınır ötesine yapılan hava harekâtıyla ilgili olarak, “Bu konu kabul edilemez. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Sivil yerleşim yerleri de bombalandı. Çok sayıda vatandaşımız öldü. Bu saldırıların durdurulması için görüşmelerimiz sürüyor.” şeklinde konuştu. Barzani ABD’nin de Türkiye’nin Irak köylerini bombalamasına karşı olduğunu öne sürdü. Toplantıya katılan Irak Devlet Başkan Yardımcısı Haşimi de Türkiye’nin operasyonlarını kınadıklarını söyledi. Haşimi ” Toplantının gündeminde Türkiye’nin operasyonlarının yanı sıra Irak Petrol Yasası ve Kerkük’ün nihaî statüsünün de yer aldığı belirtiliyor. Mesud Barzani, TSK’nın operasyonlarını “Kandil bölgesindeki köylerin bombalanması, Erbil, Süleymaniye ve diğer kürt kentlerinin bombalanmasıyla eş anlama geliyor” sözleriyle değerlendirmişti.

/ SÜLEYMANİYE

25.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Operasyon istemiyoruz

  Kıbrıs krizini Yunan hükümeti çıkardı

  Operasyonlar, Irak’ta istikrarı bozmamalı

  Darbeyle indirildi, seçimle dönüyor

  İsrail’e, Yahudi göçü en düşük seviyede

  Talat: Lokmacı kapısı da açılacak

  Bağdat’ta şiddet durmuyor

  Sri Lankalılar sel sularından kaçıyor

  Afganistan’da Taliban lideri öldürüldü

  Özbekistan seçimleri demokratik değil

  Maradona’dan Nejad’a destek

  Çin, çevreyi kirleten firmaları kara listeye aldı


 Son Dakika Haberleri