Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Talat: Lokmacı kapısı da açılacak

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, diğer sınır kapıları nasıl açıldıysa Lokmacı kapısının da öyle açılacağını söyledi.

Lokmacı kapısının açılması konusunda Kıbrıs Türk tarafından kaynaklanan hiçbir sorun bulunmadığını vurgulayan Talat, kapının açılması için ara bölgede herhangi bir statü değişikliğine de gerek olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Talat, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun (BRT) 44. kuruluş yıldönümünü dolayısıyla Kurum Müdürü Ahmet Okan başkanlığındaki yönetim kurulunu kabul etti. Kabulde yaptığı açıklamada, Rum yönetimi lider Tasos Papadopulos’un, Lokmacı kapısının Türk tarafının engellemeleri sebebiyle açılmadığına ilişkin iddialarının tamamen gerçek dışı olduğunu vurgulayan Talat, “Bu iddiaların hiçbir somut unsuru yoktur. Kıbrıs Türk tarafı şunu yapmadı diye bir iddiada bulunmuyor. Sadece kendisinin birtakım talepleri var. Onları yerine getirmediğimizi iddia edebilir. Biz onları yerine getirmek zorunda değiliz” dedi.

Talat, Lokmacı kapısının yılbaşı öncesinde açılmasının, Türk tarafının hazır olmasına rağmen bu şartlarda mümkün olmadığını da söyledi.

Talat, Papadopulos’un 8 Temmuz sürecine yönelik önerileriyle ilgili soruya karşılık da “Temel ilkelerini söyledi, hayal aleminde yaşıyor.

Onun için tek çözüm Kuzey’e de egemenliğini yaymaktır, ki bu mümkün değil. Böyle düşünüyorsa Kıbrıs’ta çözüm çok zor demektir” dedi.

/ LEFKOŞA

25.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Operasyon istemiyoruz

  Kıbrıs krizini Yunan hükümeti çıkardı

  Operasyonlar, Irak’ta istikrarı bozmamalı

  Darbeyle indirildi, seçimle dönüyor

  İsrail’e, Yahudi göçü en düşük seviyede

  Talat: Lokmacı kapısı da açılacak

  Bağdat’ta şiddet durmuyor

  Sri Lankalılar sel sularından kaçıyor

  Afganistan’da Taliban lideri öldürüldü

  Özbekistan seçimleri demokratik değil

  Maradona’dan Nejad’a destek

  Çin, çevreyi kirleten firmaları kara listeye aldı


 Son Dakika Haberleri