Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Çin, çevreyi kirleten firmaları kara listeye aldı

Küresel ısınmaya sebep olan sera gazlarının salınımı konusunda ABD ile başı çeken Çin, tedbirlerini sıklaştırıyor. Çin’de yatırım yaparak bu ülkenin ekonomik gelişmesine büyük katkı yapan yaklaşık 40 çok uluslu şirketin de içinde bulunduğu 4 bin’den fazla firma, havayı kirlettikleri için kara listeye alındı.

Pekin merkezli hükümet dışı bir kurum olan Kamu ve Çevre İşleri Enstitüsü (IPEA) tarafından açıklanan raporda, aralarında dünyaca ünlü Michelin China, Sina-Mars Group APP, Toyota, Ford ile Sinopec’in alt şirketlerinin de bulunduğu Çin Hava Kirliliği Haritası açıklandı. Enstitünün http://air.ipe.org.cn adresinde yayınlanan haritada, Çin’deki hava kirliliği gözler önüne serildi ve havayı kirleten şirketler isim isim tesbit edildi.

Çin Günlüğü gazetesinin haberine göre, enstitünün başkanı Ma Jun, Çin’de çevreyi kirletenlerin listesini 2004’te toplamaya başladıklarını söyledi. Enstitü ayrıca Çin’in 150 şehrindeki hava kalitesi ve kirliliğini de kayda alıyor. Enstitü, geçen yıl da Çin Su Kirliliği Haritası’nı çıkarmıştı. Bu haritaya göre de aralarında 280 yabancı firmanın bulunduğu 9 bin 400 firma Çin’deki suları kirletiyordu.

Dünyanın en büyük 500 şirketinin yatırımının bulunduğu Çin, son yıllarda ciddî çevre sorunlarıyla karşı karşıya bulunuyor.

/ PEKİN

25.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Operasyon istemiyoruz

  Kıbrıs krizini Yunan hükümeti çıkardı

  Operasyonlar, Irak’ta istikrarı bozmamalı

  Darbeyle indirildi, seçimle dönüyor

  İsrail’e, Yahudi göçü en düşük seviyede

  Talat: Lokmacı kapısı da açılacak

  Bağdat’ta şiddet durmuyor

  Sri Lankalılar sel sularından kaçıyor

  Afganistan’da Taliban lideri öldürüldü

  Özbekistan seçimleri demokratik değil

  Maradona’dan Nejad’a destek

  Çin, çevreyi kirleten firmaları kara listeye aldı


 Son Dakika Haberleri