Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

‘KOBİ borsası kurulsun’

Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Ömer Faruk Başaran, KOBİ’lerin ekonomik sıkıntılarından kurtulması için İstanbul KOBİ Menkul Kıymetler Borsası’nın kurulması gerektiğini söyledi.

104.4 Bizim Radyo’da Yeni Asya Medya Grup Genel Müdürü Recep Taşçı’nın sunduğu Reel Sektör programına konuk olarak katılan ASİAD Başkanı Ömer Faruk Başaran, iş hayatı ve ekonomi ile ilgili sorulara cevap verdi. Türkiye’deki KOBİ’lerin probleminin aile şirketi olması olduğunu belirten Başaran, KOBİ’lerin ıslâh edilmesini ve kurumsallaşmasını tavsiye etti. KOBİ’lerin ekonomik sıkıntılardan kurtulması için en az 1000 firmanın üye olacağı ve girişi kolay olan bir İstanbul KOBİ Menkul Kıymetler Borsası’nın kurulması gerektiğine işaret eden Başaran, bu şekilde KOBİ’lere finansman sağlanabileceğini kaydetti.

Türkiye’nin çözülemeyecek probleminin olmadığını hükümetin çok ciddi adımlar atması gerektiğini dile getiren Başaran şunları söyledi: “Hükümetler yüz günde belli olur. Yüz gün geçti. Ama hükümetten ciddî atılımlar göremedik. Hükümette bir reform yorgunluğu görüyorum. Misal; Sosyal Güvenlik Reformu.” Hükümete seslenen Başaran, “Artık şu sosyal güvenlik reformunu yapın’’ dedi.

İstanbul’un trafik sorununun sorulması üzerine Başaran, yapılacak olan üçüncü köprünün yeni bir güzergâhta yapılmasının yanlış olduğunu, mevcut güzergâhların iki katlı hâle getirilerek transit yol haline getirilmesi ile çözülebileceği teklifinde bulundu.

Burak Özdabak / İSTANBUL

25.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2008 zor geçecek

  ‘KOBİ borsası kurulsun’

  Yurtdışı müteahhitlikte hedef aşıldı

  DHL’den çocuklara mont

  İşsizlik te çok, iş beğenmeyen de

  Ülker: Godiva’ya ortak olacağız

  16 milyar dolar yabancı sermaye geldi

  Bakan Tüzmen: Bir milyar dolar destek istiyoruz

  IMF’yle ‘İhtiyarî Stand-by’ öne çıkıyor

  Elektrik ve doğalgaz zammı kapıda

  Tüketimi azaltmak için sigaraya ÖTV zammı

  İyi komşuluk ilişkileri, sınır ticaretine yansıdı


 Son Dakika Haberleri