Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

IMF’yle ‘İhtiyarî Stand-by’ öne çıkıyor

Türkiye’nin, Mayıs 2008’de sona erecek mevcut 19’uncu Stand-by düzenlemesinin yerini alması beklenen, yeni program seçenekleri belli olmaya başladı. Türkiye’nin elinde üç ana IMF düzenlemesi seçeneği bulunuyor.

IMF ile sürdürülmesi planlanan yeni program seçeneklerini, ‘’İhtiyari Stand-by’’, ‘’Program Sonrası İzleme’’ ve ‘’Normal Stand-by’’ oluşturuyor.

Yetkililer, Türkiye’nin ekonomik yapısı, gerçekleştirdiği ekonomik yapısal gelişme, IMF’ye net borç ödeyici ülke konumunda olması, AB uyum yasalarını gerçekleştirmesi, önemli düzeyde yabancı sermaye çekebilmesi ve uluslararası finansman imkanlarının artması gibi unsurlar sebebiyle ‘’İhtiyari Stand-By’’ seçeneğinin ağırlık taşıdığını vurguluyorlar.

İHTİYARİ STAND-BY NEDİR?

“İhtiyarî Stand-by” seçeneğinde; IMF ile bir Stand-by anlaşması yapılacak, bu kapsamda, yine programlanmış gözden geçirmeler olacak. Ancak bu düzenlemede yer alacak olan kredi, kullanılması taahhüt edilen bir kredi olmayacak. Yani gözden geçirmeler sonrasında Türkiye’nin hak edeceği kredi hakkını kullanıp kullanmaması, yine Türkiye’nin inisiyatifinde olacak. Bu anlaşmada, Türkiye’nin kredi ihtiyacı duymaması halinde ise normal gözden geçirmeler onaylanıp, Türkiye IMF’den kredi almayacak, ama uyguladığı program uluslararası bir desteğe sahip olacak.

/ WASHINGTON/ANKARA

25.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2008 zor geçecek

  ‘KOBİ borsası kurulsun’

  Yurtdışı müteahhitlikte hedef aşıldı

  DHL’den çocuklara mont

  İşsizlik te çok, iş beğenmeyen de

  Ülker: Godiva’ya ortak olacağız

  16 milyar dolar yabancı sermaye geldi

  Bakan Tüzmen: Bir milyar dolar destek istiyoruz

  IMF’yle ‘İhtiyarî Stand-by’ öne çıkıyor

  Elektrik ve doğalgaz zammı kapıda

  Tüketimi azaltmak için sigaraya ÖTV zammı

  İyi komşuluk ilişkileri, sınır ticaretine yansıdı


 Son Dakika Haberleri