Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Cari açık ciddî tehlike

Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran, yüksek iç ve dış borcun, sıcak para ve cari açığın Türkiye için ciddî tehlike olduğunu vurguladı.

Düzenlediği basın toplatısı ile iş dünyası olarak 2008 beklentilerini açıklayan ASİAD Genel Başkanı Başaran, yüz günü geride bırakan hükümetin ilk beklentilere cevap veremediğini söyledi. Hükümetten ilk beklentilerinin Sosyal Güvenlik Reformu’nun tamamlaması olduğunu ifade eden Başaran, “Sürekli ertelenen bu reform acil eylem planı ile gündeme getirilmelidir” dedi.

2008 yılında ciddî anlamda bir kriz beklemediklerini ancak kontrolün elden çıktığı, iç ve dış etkenlere bağlı olarak gelişebilecek türbülansların yaşanabileceğine işaret eden Başaran, yüksek iç ve dış borcun, sıcak para ve cari açığın Türkiye için ciddî tehlike olduğunu vurguladı.

Başaran, İstanbul’da KOBİ Menkul Kıymetler Borsası kurulması gerektiğini de belirterek, bu borsa sayesinde binlerce sanayi kuruluşunun halka açılabileceğini ve böylece finansal sorunların çözülebileceğini kaydetti.

Orta öğretimde mesleklerin tanıtıldığı derslerin konulması ve kalifiye eleman yetiştirilmesine önem verilmesini de isteyen Başaran, meslek lisesi mezunlarının kısa dönem askere alınmalarının ülke yararına olacağını dile getirdi. Başaran, belediye sayısının azaltılarak kaynak israfının önlenebilaceğini, bünyelerindeki müdürlükler ve personel sayıları da azaltılarak daha işlevsel hale getirilebileceğini söyledi.

YENİ ASYA / İSTANBUL

28.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zam otomatiğe bağlanıyor

  “Yapmak zorunda olduğumuz bir zamdı”

  Elektrik zammını haklı bulan da var

  MB: Enerji zamları temel risk

  Çağlayan: Enerji fiyatları yüksek

  2008 reform yılı olsun

  IMF’ye, 9 yılda 5.6 milyar dolar faiz ödendi

  KEY ödemesi başka bahara

  Cari açık ciddî tehlike

  Asgarî ücret belli oldu

  Taşıt ihracatında yeni rekor


 Son Dakika Haberleri