Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

IMF’ye, 9 yılda 5.6 milyar dolar faiz ödendi

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Para Fonuna (IMF) son 9 yılda 5.6 milyar dolar faiz ödendiğini belirterek, 2012 yılına kadar borcun biteceğinin öngörüldüğünü bildirdi.

Şimşek ile Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ‘’Kamu Borç Yönetimi’’ konulu sunum yaptı. Basına kapalı olarak yaklaşık 4 saat süren sunumda Şimşek, milletvekillerinin sorularını da cevapladı.

Alınan bilgiye göre Şimşek, IMF’ye 1999 yılından 2007 yılı dahil olmak üzere toplam 3 milyar 779 milyar SDR (5.6 milyar dolar) faiz ödendiğini bildirdi. Şimşek, 2012 yılına kadar IMF’ye olan borcun bitirileceğini öngördüklerini kaydetti. Büyümede 4. çeyrekte artış beklendiğini, oranın yüzde 5 olacağına işaret eden Şimşek, yılın geneli itibarıyla büyümenin yüzde 4-4.5 arasında gerçekleşeceğini ifade etti.

Cari açıkla ilgili eleştiri ve soruları da cevaplayan Şimşek, ‘’Cari açıkla ilgili kırılganlığı biliyoruz. Muhalefetin önerilerini dikkate alıyoruz. Bunu düşürmek için çalışıyoruz. Ancak bunun kısa vadede olması zor’’ dedi. Yabancı sermaye girişinin arttığını belirten Şimşek, cari işlemler açığının finansmanında sağlıklı bir düzelmenin olduğunu vurguladı.

/ ANKARA

28.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zam otomatiğe bağlanıyor

  “Yapmak zorunda olduğumuz bir zamdı”

  Elektrik zammını haklı bulan da var

  MB: Enerji zamları temel risk

  Çağlayan: Enerji fiyatları yüksek

  2008 reform yılı olsun

  IMF’ye, 9 yılda 5.6 milyar dolar faiz ödendi

  KEY ödemesi başka bahara

  Cari açık ciddî tehlike

  Asgarî ücret belli oldu

  Taşıt ihracatında yeni rekor


 Son Dakika Haberleri