Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Zam otomatiğe bağlanıyor

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, ‘’elektrikte otomatik fiyat ayarlamasının, otomatik zam anlamına geldiğini’’ savundu. Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetimi Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de elektrik üretiminin yarıya yakınının doğalgaz kullanılarak elde edildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ‘’Elektrikte otomatik fiyat ayarlaması, otomatik zam anlamına gelmektedir. Elektriğe konutlarda yüzde 15, sanayide yüzde 10 zam yapan hükümet, doğalgaza da yüzde 14 civarında zam yapmaya hazırlanıyor. Elektriğin önemli bir bölümü doğalgazdan üretildiği için doğalgaza yapılan zam dolaylı olarak elektriğe de yansıyacak. Dolayısıyla, tüketicilerin sırtına binen elektrik faturası daha da kabaracaktır.

Kamuyu gittikçe göz ardı eden ve vatandaşı müşterileştiren bu yaklaşıma derhal son verilmeli, enerji yönetimi bütünlüklü olarak yeniden yapılandırılmalı, acil olarak kendi kaynaklarımızın, özellikle yenilenebilir kaynaklarımızın birinci plana alındığı enerji politikaları planlanmalıdır.’’

/ ANKARA

28.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Zam otomatiğe bağlanıyor

  “Yapmak zorunda olduğumuz bir zamdı”

  Elektrik zammını haklı bulan da var

  MB: Enerji zamları temel risk

  Çağlayan: Enerji fiyatları yüksek

  2008 reform yılı olsun

  IMF’ye, 9 yılda 5.6 milyar dolar faiz ödendi

  KEY ödemesi başka bahara

  Cari açık ciddî tehlike

  Asgarî ücret belli oldu

  Taşıt ihracatında yeni rekor


 Son Dakika Haberleri