Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘Ölürsem sorumlusu Müşerref’ demişti

Pakistan’ın Ravalpindi şehrinde dün öldürülen muhalif lider Benazir Butto’nun Pakistan’da başına birşey gelmesi halinde bunun sorumlusunun Devlet Başkanı Pervez Müşerref olacağını söylediği ileri sürüldü.

Amerikan CNN televizyon kanalı, Butto’nun Amerikalı sözcüsü Mark Siegel’e gönderdiği bir elektronik postada, ‘’Pakistan’da başıma birşey gelirse, sorumlusu Müşerref’tir’’ yazdığını ortaya çıkardı.

Haberde, Butto’nun söz konusu mesajda, ‘’Kabadayıları, bana kendimi tehlikede hissettiriyorlar’’ dediği ve kendisinin talep ettiği ancak Müşerref tarafından sağlanmayan güvenlik tedbirlerini ayrıntılarıyla anlattığı belirtildi. Butto’nun, Karaçi’de kurtulduğu saldırıdan bir hafta sonra, 26 Ekimde yazdığı mesajda, ‘’özel ya da camları filtreli araçların ya da beni korumak için dört araçlık bir polis eskortunun kullanılmasının yasaklanması onun onayı olmadan mümkün değil’’ dediği belirtilen haberde, İslâm ve Batı hakkında bir kitabın redaksiyonu için kendisiyle birlikte çalışan Mark Siegel’den, öldürülmesi halinde bu mesajı kamuya açıklamasını istediği de kaydedildi. Siegel de CNN’ye verdiği demeçte, Butto, ‘’talep ettiği güvenlik tedbirlerinin kendisine verilmemesinden çok endişeli olduğunu söyledi’’ dedi ve ‘’O sadece eski bir başbakan olarak hakkı olanı istedi. Ancak istedikleri reddedildi’’ diye konuştu. Siegel, Butto’ya sağlanan güvenliğin yetersiz olduğunu belirtirken, Pakistan’ın ABD’deki Büyükelçisi Mahmud Ali Durrani ise bu açıklamaları reddetti ve ‘’Pakistan hükümeti, gereken bütün güvenliği sağlamıştır’’ dedi.

/ WASHINGTON

29.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Ölürsem sorumlusu Müşerref’ demişti

  Cenazeye binlerce kişi katıldı

  Çıkan olaylarda 19 kişi öldü

  İçişleri Bakanlığı: El Kaide olabilir

  Seçimleri erteleme planı yok

  Kriz bölgeyi tehdit ediyor

  Terörün kurbanı Pakistan

  Son 23 yılın siyasî suikastleri

  Vatikan’da Müslüman-Hıristiyan buluşması

  İngiltere’yi itirafa zorlayan rüya

  Soyer: İzolasyonların kalkması demokratik hak

  2007, Irak’ın kanlı yılı oldu

  Nepal meclisi monarşiyi feshetti

  NASA bir türlü arızayı gideremedi


 Son Dakika Haberleri