Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasi sınavı başarıldı

Geride bırakılan yılın, Türkiye için büyük değişimlerin yaşandığı, iz bırakan bir tarih kesiti olduğunu belirten TBMM Başkanı Köksal Toptan, büyük bir demokratik olgunluk içerisinde gerçekleştirilen milletvekili genel seçimleri ile önemli bir demokrasi sınavının başarıyla geçildiğini kaydetti. Toptan, yeni Meclisin 11. Cumhurbaşkanını seçmek ve 60. hükümete güvenoyu vermek suretiyle önemli görevleri yerine getirdiğini vurguladı.

TBMM Başkanı Köksal Toptan,2008'de en önemli görevin, yeni bir anayasa olduğunu söyledi.

Toptan, yayınladığı yeni yıl mesajında, ''2008 yılının ülkemize, milletimize, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini'' dileyerek, herkese sevgi ve selamlarını iletti. Geride bırakılan yılın, Türkiye için büyük değişimlerin yaşandığı iz bırakan bir tarih kesiti olduğunu belirten Toptan, büyük bir demokratik olgunluk içerisinde gerçekleştirilen milletvekili genel seçimleri ile önemli bir demokrasi sınavının başarıyla geçildiğini bildirdi. Toptan, ''Yeni oluşan 23. Dönem Parlamentosu, çalışmalarının hemen başında çok tarihi bir seçim yaptı ve 11.Cumhurbaşkanını belirledi. Ardından kurulan 60. Hükümet, Meclisimizden güvenoyu almış, ülkemizin sorunlarını çözme yolunda çalışmalarına başlamıştır.

Böylesine önemli görevleri kısa sürede yerine getiren Meclisimiz, ülkemizin temel sorunlarını çözme, demokrasiyle taçlanmış Cumhuriyetimizin tüm niteliklerini koruyup daha da ilerilere taşıma konusunda gayretle çalışmaktadır.

Yüce Meclisimiz, gelecek kuşakların kaderini şekillendiren tarihi yasaları büyük bir tempoyla çıkardı'' ifadesini kullandı.

Millî iradenin sembolü olan Meclisin aldığı her kararın, ülkenin daha demokratik ve özgür bir yapıya kavuşmasını sağladığını belirten Toptan, ''Şimdi önümüzde çok önemli bir görev daha bulunuyor; bu dönem Meclisimizin iktidar ve muhalefetiyle yoğun bir çalışmanın ardından, toplumun tüm kesimlerinin uzlaştığı yeni anayasayı, Türkiye'ye kazandıracağına inanıyorum'' dedi.

Köksal Toptan, yeni yıla büyük ümitlerle girdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

''Demokrasi kültürümüzün giderek gelişmekte ve kökleşmekte olduğunu memnuniyetle görüyoruz. Bu konuda çok ciddî adımlar ve atılımlar art arda gerçekleştiriliyor. Nüfusumuzun yarısından fazlası dünya ülkelerinin bir çoğuna nasip olmayacak kadar gençtir. Gençlerimiz dinamik, heyecanlı, hırslı ve kuvvetlidir.

Türkiye, Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma yolunda hızla ilerliyor. Hedefimize ulaşmak için gerekli özgüvenimiz ve inancımız var. Hedefimize emin adımlarla yürüyoruz.''

Toptan, terörle mücadelede önemli başarılar elde edildiğini bildirerek, ''Parlamentomuzun Hükümete, Hükümetin de Türk Silahlı Kuvvetlerine verdiği yetki ve görev çerçevesinde operasyonlar düzenlenmektedir. Yeni yılda terör olaylarının azalacağını ümit ediyorum'' ifadesini kullandı.

/ ANKARA

01.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: 2008'de terör bitecek

  Demokrasi sınavı başarıldı

  Meclisi zorlu bir maraton bekliyor

  Gül, Talat'la ilişkileri değerlendirecek

  Helâl gıda yakında

  Araç yakmaya 10 tutuklama

  Gönüllü doktorlardan köylerde sağlık taraması

  Tarladan, okula transfer oldular

  Reformlara devam

  Bursa Valisi Harput: Basın, halkla devlet arasında bir köprü

  Başkale'de "Şafak 2008" operasyonu

  Eğitimde 75 bin yeni öğretmene ihtiyaç var

  Uslu: Toplum sorunların üstesinden gelebilir

  Yargıtay Başkanlığı seçimi 14 Ocak'ta

  Huzurevlerinde yeni yıl zammı belirlendi

  Ankara'nın araç trafiği tartışılıyor

  Bizim Radyo dinleyicisiyle buluştu!

  2007 böyle geçti

  Çocuklarda soğuk algınlığı, büyüme geriliğine yol açabilir

  Doğu'da sağlık seferberliği

  Deniz Feneri'nden Afşar'a soğuğa dayanıklı konteyner

  2008 yılında MEB 21 sınav yapacak


 Son Dakika Haberleri